kriminal

Za smrt psa pogojna kazen. Pred sojenjem protest ljubiteljev živali

3.6.2011 | 17:40 | M. Ž.

Mirni protesti pred sodiščem.(Foto: M. Ž.)

Mirni protesti pred sodiščem.(Foto: M. Ž.)

Anton Simonišek na sodišču.

Anton Simonišek na sodišču.

Krško - Pred okrajnim sodiščem v Krškem se je kakšno uro pred začetkom sojenja Antonu Simonišku iz Dolenjega Leskovca pri Brestanici, ki se je zagovarjal zaradi surovega ravnanja z živaljo, zbrala skupina protestnikov, članov več društev proti mučenju živali iz različnih koncev Slovenije in posameznikov. Ti so na miren način želeli opozoriti, da se dogodek, ki se je zgodil 7. oktobra leta 2009, ko je na krut način poginil zlati prinašalec, ne sme ponoviti. Njegova smrt je odmevala po vsej državi.

Sodišče je danes Simoniška spoznalo za krivega in mu prisodilo pogojno kazen pet mesecev zapora, ki ne bo izrečena, če v preizkusni dobi dveh let ne bo storil kaznivega dejanja. Tako tožilec, ki je sicer zahteval štiri mesece zapora, kot njegov zagovornik sta se na sodbo pritožila.

Na današnji obravnavi so zaslišali še tri priče, med njimi je bil tudi Ivan Hotko, ki je pričal o osebnostnih lastnostih obdolženca in predvsem njegovem dobrem odnosu do živali. Hotko namreč s Simoniškom sodeluje preko 20 let in je podpredsednik Slovenskega združenja rejcev konj pasme Posavec, katerega predsednik je obdolženi, zagovornik pa je sodišču predložil tudi nekaj grozilnih pisem, ki jih je med tem časom dobil.

Pred izrekom sodbe je Simonišek v zaključnih besedah dejal, da je bila največja kazen zanj to, da je bil v medijih. »Če bi me takoj odpeljali na Dob, bi bil sedaj že doma!« je pripomnil.

‹ nazaj

Galerija (9)

IMG_0773
IMG_0775
IMG_0776
IMG_0778
IMG_0779
IMG_0780
IMG_0782
IMG_0787
IMG_0791

Komentarji (13)

3.6.2011OceniPredator 
NAROBE SVET !
3.6.2011OceniUpornica 
"Pričal je o njegovem dobrem odnosu do živali". In obtoženi je ta dobri odnos pokazal tako, da je na krut način ubil psa. A je ta priča bila prisebna in je vedela o čem govori, ker tole je pa bolno do amena. A slab odnos do živali se po tej logiki kaže po novem tako, da z živaljo delaš na najlepši možen način? Prosim, naj mi kdo pojasni, ker jaz tega ne razumem.
4.6.2011Oceniboro 
Pogojna kazen in tako sojenje ni nič drugega, kot le še ena farsa in potuha za tako pošastno dejanje. Grozodejstvo bo pa ta vseeno moral za vedno obdržati na svoji vesti, kakršno pač že tak lahko sploh ima. Če bi ta sam doživel tisto kar je povzročil ubogi živali, ki jo je kar sam obsodil in tako pošastno mučil in ubil, potem bi tudi takemu postajo jasno, kaj je in kam sodi (a on si pa zasluži sojenje?)...Kar pa se tiče ˝dobrega odnosa do živali˝ pa jih nekaj tule takoj rabi psihiatra, da jim definira, kje jim je mesto...Pa še ubogi nič krivi konji, saj tudi tam ne more biti drugače, le da so malo težji za vleko... Tudi, če na sodišču ni pravice, pa kdor tega še ne ve, se hudobija sama po sebi vedno maščuje! Vsak dobi prej ali slej svoje in tudi tokrat bo tako in upam, da čim prej!
4.6.2011OceniVeritas 
Kaj boro , a so sodniki, ki so izrekli tako sodbo po tvoje material za psihiatra?Bod resen !!!
4.6.2011 1 (1) (0)OceniPredator 
boro in še kdo. Pojdi v klavnico in poglej, kako se kolje uboge živali, ki jih potem verjetno ti in večina z užitkom konzumirate. Nikar toliko ne pretiravajte ljudje. Na svetu so se in se še dogajajo (pošastna) grozodejstva nad ljudmi(!) in to bistveno večja kot je ta neljubi pripetljaj. Človeku se je utrgalo zaradi njegovega otroka in psa brez ustreznega nadzora....!! Zberi-te se in ne pretiravaj-te toliko. Človeka ste s sodiščem vred (zaradi psa brez nadzora !), zaznamovali za vedno. A vam to res ni dovolj ? Zakaj se ne spravite še nad osebo, ki bi morala vršiti nadzor nad psom ? Če bi ta nadzor vršila kot je predvideno, do tega mrcvarjenja ne bi prišlo. Narobe svet !!
5.6.2011OceniAleš Suša 
Spoznan za krivega, pogojno obsojen (se pravi nič), njegov prijatelj pa je pričal o tem, kako dober odnos ima do živali.... .razen do zlatega prinašalca, ki ga je privezanega na avto vlekel naokoli, dokler ni izkrvavel in poginil. Po eni od variant je obsojeni tudi izjavil, da je psa pokončal s kolom, šele potem pa ga je odvlekel z avtom. Pri vsem tem sojenju ne gre samo za tega psa, ampak za 168 primerov kaznivih dejanj mučenja živali, za katere je bila podana kazenska ovadba ter cca, 6000 kršitev zakona o zaščiti živali (vse v zadnjih petih letih, prebrano v sobotnem Žurnalu) . Kljub tem ovadbam kršitelji v zaporu niso preživeli niti dneva. Zame je tak umor živali ali umor človeka enako, za sodstvo v tem času še ne. Smili se mi žival, ki je toliko pretrpela, po drugi strani pa se mi smili tudi krivec s svojo primitivnostjo in pomanjkanjem čustvene inteligence. Jaz ga sicer ne bi dal v zapor, ampak bi mu naložil za dve leti družbeno koristnih del, prepovedal pa bi mu lastništvo ali kakršnokoli delo z živalmi.
6.6.2011 1 (1) (0)OceniPredator 
Tudi ti Aleš: začni svoje zaščitništvo v klavnicah... Zelo ste ozki zaščitniki živali. Pa sploh ne upoštevate še drugih dejstev, ki so vam navedena in samo ponavljate svoje. Psi in druge zveri pa veselo ogrožajo otroke, sprehajalce...Pa neodgovornih lastnikov psov se že enkrat lotite !! .. Iz pisanja sodeč, sedite na varnem in pisarite. Narobe svet !
6.6.2011OceniAleš Suša 
Sem proti masovni proizvodnji živali na farmah, ki mdr. predstavljajo tudi največji vir onesnaženja vode. Odgovornega pa se glede tega ne počutim, imam čisto vest. Že 10 let. Psi in druge zverine ne ogrožajo otrok toliko, še bolj jih ogrožajo ljudje s svojo primitivnostjo. To je statistično dokazano.
6.6.2011Ocenibrežičanka 
Zelo žalostna zgodba o ubogem psu, kazen pa taka, da se zgroziš, in človek, ki je na ta krut način pokončal žival, res ne bi smel biti predsednik društva štirinožcev-pa bodisi konjev ali sploh živali, pa še priča podpredsednik, sram naj ga bodi, in taki ljudje imajo radi živali-konje, dajte no ---zato, da kasirajo subvencije, ne pa iz ljubezni do živali, res žalostno in res NAROBE SVET, toda "sve se vrača, sve se plača kada dodje čas.......!
6.6.2011Ocenianica 
Zelo, zelo žalostno, tudi priče, me zanima če bo še toliko konj potem, ko ne bo več subvencij, travniki so dovolj, veliki za ttakšno število, toda hlevi so pa zdaleč premajhni in uboge živali živijo v slabih pogojih, in njihovi lastniki e imajo za ljubitelje štoronožcev....joj.joj...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava