kočevsko-ribniško

Gasilci v novem domu

14.6.2011 | 19:00 | Foto: M.G.

Foto: M. G.

Foto: M. G.

Sodražica - Odprtje prenovljenega gasilskega doma, ki so ga z lastnim delom in ob pomoči občine ter številnih dobrih ljudi, obnovili v dobrem letu, je bil za tamkajšnje gasilce osrednji dogodek v 113. letu delovanja Prostovoljnega gasilskega društva Sodražica.

Poleg garaže za vozila in opremo, so pridobili tudi večnamensko dvorano, ki jo bodo uporabljala vsa druga društva in organizacije v občini, ter prostore za vodenje društva in gasilski stolp. Naložba je sicer stala okoli sto tisoč v evrov, v ceno novega videza ličnega doma pa niso zaračunali številne ure prostovoljnega dela.

Gasilski sektor Sodražica, ki ga sestavljajo PGD Sodražica, Gora, Žimarice, Zamostec in Vinice Zapotok, je z dejavnostjo v zadnjem letu izjemno zadovoljen, predvsem pa z načinom, kako jim prisluhne in vsakič v pomoč priskoči občina.

Da gre sodraškim gasilcem vse tekoče od rok, ima zasluge tudi predsednik sektorja Metod Pucelj. Sicer so v sektorju več kot zadovoljni z delom in sodelovanjem z Gasilsko zvezo Ribnica, saj so po odcepitvi ob ribniške občine ostali njen del.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava