kriminal

Pretepeno mamo odpeljali v bolnišnico. Ključ vabil na polici.

14.7.2011 | 11:00 | T. J. G.

Pretepeno mamo odpeljali v bolnišnico. Ključ vabil na polici.

Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so bili o nasilju v družini obveščeni včeraj nekaj pred polnočjo.  25-letni moški je vpil na svojo mamo, jo žalil, pretepel in ji preprečeval vstop v stanovanjsko hišo. Poškodovano žrtev so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Na pristojno tožilstvo bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Na nasprotni pas

Včeraj nekaj po 19. uri se je zgodila prometna nesreča v bližini Stranske vasi. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 39-letni voznik osebnega avta zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v drugo vozilo. V nesreči sta se 39-letni voznik in potnica v vozilu lažje poškodovala. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,8 promila alkohola.

Trčil v ograjo

Včeraj nekaj pred polnočjo so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri Karteljevem. Po ugotovitvah policistov je 26-letni voznik osebnega avta vozil iz Ljubljane proti Novem mestu, kjer je pri Karteljevem zapeljal levo in nato sunkovito desno preko smernega vozišča, kjer je trčil v odbojno ograjo. Po trčenju se je vozilo večkrat prevrnilo in obstalo na vozišču. Preden je voznik prometne nesreče uspel postaviti varnostni trikotnik za označitev kraja prometne nesreče, je v njegovo vozilo trčil drug voznik in ga potiskal pred sabo še okoli 30 metrov. Voznika sta se v nesreči lažje poškodovala.

44-letnik napihal

Šentjernejski policisti so ob 19. uri med kontrolo prometa v okolici Šentjerneja ustavili 44-letnega voznika osebnega avta in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,27 miligrama alkohola, so odvzeli prostost in ga pridržali. Napisali bodo obdolžilni predlog.

Ob puške

Med 12. in 13. julijem je neznanec v okolici Novega mesta skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel tri lovske puške in gotovino. lastnik je oškodovan za okoli 6.500 evrov.

Ključ našel na okenski polici

V okolici Črnomlja je včeraj iz stanovanjske hiše ukradel 2.500 evrov. Neznanec je odklenil vrata stanovanjske hiše s ključem, ki ga je našel na okenski polici.

Vlomil v avto

13. 7. med 22. in 22.30 je nekdo na parkirnem prostoru v Novem mestu vlomil v osebni avto in izpod sovoznikovega sedeža odtujil torbico z dvema mobilnima telefonoma, gotovino, dokumenti in bančnimi karticami.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava