posavje

Po lanski avtocisterni zdaj še nov kombi tržiških gasilcev

1.8.2011 | 14:20 | Besedilo in foto: P. P.

Župan Ocvirk: "Ni samo sistemska skrb občine, civilne zaščite in gasilske zveze tista odgovornost, ki skrbi za varnost krajanov!"

Nov kombi je blagoslovil tržiški župnik Slavko Kimovec, ki se te dni poslavlja od tržiške fare.

Nov kombi je blagoslovil tržiški župnik Slavko Kimovec, ki se te dni poslavlja od tržiške fare.

Tržišče - Po enem letu od prevzema nove gasilske cisterne ob 60-letnici PGD Tržišče, s katero se je močno izboljšala operativna opremljenost društva, so konec tedna tržiški gasilci prevzeli še nov kombi za prevoz moštva. To vozilo je nadomestilo 16 let star kombi, prvi iemvejev kombi pa so v Tržišču dobili že davnega leta 1973.

Kot je povedal predsednik tržiških gasilcev Janez Pungerčar je nov kombi velika pridobitev za njihovo društvo. Večino od 40.000 evrov vredne naložbe predstavljajo nepovratna sredstva od avtocisterne in kombija, znaten delež so prispevali krajani Tržišča, ki so podarili denar iz vodovodnega odbora, ostalo pa je dodalo še PGD. Računajo še na Gasilsko zvezo Sevnica, ko bodo pač na vrsti.

GZ Sevnica je po besedah predsednika zveze Zvoneta Košmerla operativno usposobljena na celotnem območju sevniške občine. Kljub težkim času so v zadnjem obdobju nabavili tudi kombi za gasilce na Zabukovju in Studencu.

Župan Srečko Ocvirk je poudaril, da "ni samo sistemska skrb občine, civilne zaščite in gasilske zveze tista odgovornost, ki skrbi za varnost krajanov, ampak predvsem ste krajani sami tisti!" Čestital je vsem, da so združili svoje moči in izrazil upanje, da bodo tako skupaj stopali tudi v naslednjih 60 letih.

Takšnim željam se je pridružil tudi predsednik KS Tržišče Janez Kukec. Zatem je župan izročil ključe kombija poveljniku PGD Tržišče Tomažu Suhodolčanu, ta pa vozniku Vinku Janežiču.

Kombi je blagoslovil tržiški župnik Slavko Kimovec, ki se po nedavni prometni nesreči zaradi skrhanega zdravja te dni seli na nekoliko manj zahtevno delovno mesto v trebanjski župniji. Na slovesnosti je zapel moški pevski zbor KUD Emila Adamiča iz Mokronoga pod taktirko Staneta Pečka.

‹ nazaj

Galerija (23)

Nov kombi PGD Tržišče001
Nov kombi PGD Trzisce002
Nov kombi PGD Trzisce003
Nov kombi PGD Trzisce004
Nov kombi PGD Trzisce005
Nov kombi PGD Trzisce006
Nov kombi PGD Trzisce007
Nov kombi PGD Trzisce008
Nov kombi PGD Trzisce009
Nov kombi PGD Trzisce010
Nov kombi PGD Trzisce011
Nov kombi PGD Trzisce012
Nov kombi PGD Trzisce013
Nov kombi PGD Trzisce014
Nov kombi PGD Trzisce015
Nov kombi PGD Trzisce016
Nov kombi PGD Trzisce017
Nov kombi PGD Trzisce018
Nov kombi PGD Trzisce019
Nov kombi PGD Trzisce020
Nov kombi PGD Trzisce021
Nov kombi PGD Trzisce022
Nov kombi PGD Trzisce023

Komentarji (6)

1.8.2011Ocenifire man 
vse čestitke,tudi sam sem član tega društva,čeprav sedaj bolj podporni ampak po duši pa zmeraj,v slogi je moč NA POMOČ!!!!!
2.8.2011Oceniflorijan 
pa vi ta kombi sploh kej nucate al samo za na pijanke vozit. se men zdi, da bul ku ne ne, za pijančevanja pa itak ne rabte tazga auta, pa še prepopvedanu je pjan vozit
2.8.2011Ocenikren 
fire man,so te vsaj povabl?mene tud to niso,pa čeprav imam uniformo z našitkom PGD Tržišče......drgač pa čim manj itervencij.....
3.8.2011Ocenifolcvagn 
Mater smo prevelik kombi kupil, je treba zdej pa še novo garažo naredit al pa ta staro podaljšat. A ma gdu kej denarja?
5.8.2011Ocenigasilc 
kren...Sramota zate, če si čakal da te bodo povabili na prevzem, ta pravega člana ni potrebno nič vabiti, ta se itak sam ponudi za pomoč pri organizaciji.
6.8.2011Ocenikren 
Veš se spodob povabit tud podporne člane,ne pa za samo za koledar pobrat prispevke,drugač pa k... te j...e eh saj sem glih tako še zmeraj živ.......

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava