kronika

VIDEO: Z avtomobilom med goste na terasi lokala

21.8.2011 | 06:20 | A. K., B. B., Foto: FotoMA

V nenavadni nesreči na Glavnem trgu je bilo poškodovanih 6 ljudi.

V nenavadni nesreči na Glavnem trgu je bilo poškodovanih 6 ljudi.

VIDEO: Z avtomobilom med goste na terasi lokala

Novo mesto - Ponoči, natančneje okoli 1.40 ure zjutraj, se je na Glavnem trgu v Novem mestu dogajala prava drama. Voznik, gre za 23-letnega Novomeščana, ki ni ustavljal na znake policistov, je z veliko hitrostjo pripeljal po ulici mimo novomeške tržnice, ob prihodu na Glavni trg izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na teraso gostinskega lokala Pri Vodnjaku, kjer se je ustavil šele na stopnicah vodnjaka.

Policisti so voznika osebnega avta seat ibiza zaradi nezanesljive oziroma nevarne vožnje in vožnje skozi rdečo luč s svetlobnimi znaki ustavljali že na Rozmanovi ulici, vendar ta njihovih znakov ni upošteval in je pospešeno nadaljeval z vožnjo proti centru Novega mesta. Na Glavnem trgu je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal na teraso gostinskega lokala, kjer se je takrat nahajalo okoli 20 oseb, so nam povedali na PU Novo mesto.

Kot navaja tiskovna predstavnica policije Alenka Drenik, se je v nesreči poškodovalo šest oseb, starih med 20 in 37 let. Nekaj so jih reševalci oskrbeli na mestu nesreče, nekaj  pa so jih odpeljali v bolnišnico. Po naših neuradnih informacijah naj bi v bolnišnici zadržali dve poškodovani osebi, dve pa naj bi že odpustili. Po informacijah, s katerimi razpolaga policija, nihče od poškodovanih ni v smrtni nevarnosti, Drenikova pa dodaja, da je imel 23-letni povzročitelj prometne nesreče v litru izdihanega zraka 1,12 miligrama alkohola.

Odrejen je bil tudi strokovni pregled, nekatere okoliščine prometne nesreče pa policisti še ugotavljajo. Vozilo so zasegli in odredili izredni tehnični pregled. Po zaključenem postopku bodo zoper 23-letnega povzročitelja prometne nesreče iz Novega mesta ustrezno ukrepali.

Glavni trg je bil zaradi prometne nesreče zaprt dobro uro in pol.

Povzročitelja nesreče odpeljejo policisti. (Avtor: MA, Dolenjskilist.si)

‹ nazaj

Galerija (11)

Slika 779
Slika 782
Slika 791
Slika 795
Slika 798
Slika 809
Slika 819
Slika 825
Slika 829
Slika 840
Slika 863

Komentarji (63)

21.8.2011Ocenigreg 
mislim adijo pamet, kaj temu ni jasn...kok se je za..., tku da bo mal plačval zdej..srečo ma da kdo ni mrtu!
21.8.2011OceniEksili 
Mene ZELO zmoti v tovrstnih novicah vedno napisano "se je v nesreči poškodovalo"! Oni so se sami poškodovali? ON, povzročitelj, jih je poškodoval!
21.8.2011OceniFranci 
TUKEJ BO ŠE FAJN NAPETO. ZAKAJ POLICIJA LOVI UBEŽNIKE PO CENTRU MESTA, KJER SE NAHAJAJO LJUDJE? VPRAŠANJE JE TUDI, ČE IMA LASTNIK LOKALA DOVOLJENJE ZA POSTAVITEV GOSTINSKEGA VRTA TUDI NA DRUGI STRANI VODNJAKA? ZAVAROVALNICA SE BO SKLICEVALA NA VSAKO MALENKOST. VOZNIKA PA JE POTREBNO ZAPRET ZA 5 LET, PA VISOKO DENARNO KAZEN. Sej si ne upam več sedet na terasi.
21.8.2011Ocenibrez 
kaj pa republiški policaji delajo na fotkah?
21.8.2011OceniKristjan 
Kot prvo so na sliki prometniki policijske postaje PU NM. Kot drugo, če te policija zaustavlja s svetlobnimi in zvočnimi signali, si DOLŽAN se varno zaustaviti, da lahko policist spelje postopek. In seveda, če se neboš zaustavil, bodo šli fantje in dekleta za tabo. tretje, gostinski lokal IMA dovoljenje za postavitev garnitur tudi na drugi strani vodnjaka, saj je to že kar nekaj časa, še prejšni lastnik si je tole izboril. Dejte malo premislit ljudje, kaj pišete. Pa postavite se v kožo ljudi, ki so bili na terasi, in s prijatelji uživali. Lahko rečemo le hvala bogu, da ni prišlo do česa hujšega. Seveda, njega pa orng kaznovat.
21.8.2011OceniFelix 
no sedaj pa še lepo razloži kako ti ločiš republiške policaje, prometne policaje, splošne policaje, itd. k si tako brihten
21.8.2011OceniFelix 
ne leti nate Kristjan
21.8.2011Ocenitanja 
Mize - terase po mojem ne sodijo tako blizu ceste. To bi morali prepovedati. Odgovorni razmislite
21.8.2011OceniJure 
Jaooo kaj ste ljudje smotani. Nekdo urediti teraso, da saj malo zgleda, vi ga pa takoj potolčete. To je tista žlahtna dolenjska foušija, ki počasi postaje vse bolj razsajena, še huje kot ambrozija.
21.8.2011OceniJan 
Če bi gledali kje vse nisi varen, bi tudi na pločnikih morali prepovedati hojo, ker takšni debili kot je bil tam voznik, bi te tudi tam zbil. Upam da dobi hudo zaporno kazen, hude zasebne tožbe in popuši veliko denarja, pa da ga še kdo malo nalomi, če ga že policaji niso. Idiot. Za takšne primere bi morali tožiti kot poskus umora.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava