DOLENJSKI LIST

Dolenjski list
Germova ulica 4
8000 Novo mesto, p.p. 212
(07) 39 30 500
info@dolenjskilist.si
spletno.urednistvo@dolenjskilist.si

srečetpetsobned
napoved napoved napoved napoved napoved
18°C 17°C 17°C 17°C 14°C
29°C 28°C 24°C 26°C 18°C
jun
29

Krkašice ponovno na vrhu

12.9.2011 | 10:15

Manja Benak, trener MIha Gril in Kikelomo Ajayi (Foto: ŽNK Krka)

Manja Benak, trener MIha Gril in Kikelomo Ajayi (Foto: ŽNK Krka)

Novo mesto - Nogometašice Krke, aktualne državne prvakinje, so se v nedeljskem derbiju s Slovenj Gradcem in zmago s 3:2 nad dotlej vodilno ekipo v državnem prvenstvu ponovno prebile na vrh prvenstvene lestvice. Strelke za Krko so bile Milena Pešić, Dragica Stipič in Viktorija Živković. Po štirih krogih ima ŽNK Krka 3 zmage in en remi.

"Ti rezultati so toliko bolj spodbudni, če povemo, da je iz prve postave prejšnje ekipe, ki je v minuli sezoni osvojila skupaj že osmi sicer pa peti zaporedni naslov državnih prvakinj, odšlo kar sedem nogometašic in je tako glavnina bremena v zdesetkani ekipi ostala na ramenih mladih, mnogo manj izkušenih igralk. Tri igralke so namreč odšle v tujino (ZDA, Nemčija in Srbija), tri v druge slovenske klube, ena pa je prenehala s športno kariero. Tik pred zadnjo tekmo se je ekipi Krke pridružila nekdanja kapetanka nigerijske državne reprezentance, izkušena obrambna igralka Kikelomo Ajayi - Kike, ki je že na prvi tekmi v novomeški ekipi, kljub neuigranosti pokazala svoje bogato znanje in kakovost ter ob kapetanki Manji Benak, najboljši slovenski nogometašici, pomembno okrepila Krkino obrambno linijo. Vsekakor velja posebna pohvala izkušeni vratarki Jadranki Knežević – Zilić, ki je klubu zvesta vse od leta 2002 in je na tekmi s Slovenj Gradcem odločilno prispevala k zmagi," so o derbiju kroga zapisali v ŽRK Krka.

V naslednje krogu, tekma bo čez dva tedna, Novomeščanke potujejo v Beltince, k trenutno drugo uvrščeni ekipi Pomurja. Gre za tradicionalno neugodnega nasprotnika, ki je leta 2006 tudi edin doslej prekinil niz osvajanja državnih v obdobju 2003 – 2011.

B. B.

Komentiraj prispevek

Uporabniško Ime

e-Naslov

Vaš komentar

Izračunajte vsoto dve in sedem: