dolenjska

Vroča debata o razsodbi Iteo Raka in sporni menjalni pogodbi

14.9.2011 | 11:35 | Besedilo in foto: L. Markelj

Nekdanji župan Anton Zupet (na desni) je zdaj edini opozicijski svetnik, ki pa zato nikakor ni tiho. Sicer pa je deležen tudi mnogih vprašanj in kritik.

Nekdanji župan Anton Zupet (na desni) je zdaj edini opozicijski svetnik, ki pa zato nikakor ni tiho. Sicer pa je deležen tudi mnogih vprašanj in kritik.

Škocjan - Po treh mesecih so včeraj zvečer na 8. redni seji zasedali škocjanski občinski svetniki. Vzdušje je bilo zelo burno, čeprav so vse točke dnevnega reda sprejemali z večino, običajno je proti glasoval le nekdanji župan Anton Zupet ali pa se je vzdržal. Prav slednji, ki v svetu edini predstavlja opozicijo, je bil namreč skorajda vseskozi glavni sogovornik župana Jožeta Kaplerja in ostalih svetniških kolegov, ki so mu očitali marsikaj, v glavnem neracionalno in nepošteno ravnanje v mnogih poslih.

Predsednica NO občine Stanislava Bjelajac je bila v očitkih nekdanemu županu Antonu Zupetu konkretna, jasna in odločna.

Predsednica NO občine Stanislava Bjelajac je bila v očitkih nekdanemu županu Antonu Zupetu konkretna, jasna in odločna.

Tako v zvezi s podjetjem Iteo Raka, ki mu mora sedaj občina po sodbi Okrožnega sodišča Novo mesto izplačati dobrih 130 tisoč evrov za delo pri gradnji ceste Škocjan – Zagrad, zlasti pa pri poslu v peskokopu Bučka, kjer je občina pod vodstvom Zupeta izpeljala – po izjavi predsednice nadzornega odbora občine Stanislave Bjelajac - čudno menjalno pogodbo s podjetjem Raros. Razprava je bila večkrat na nizkem nivoju, slišati je bilo dosti nesramnosti, a več v tiskanem Dolenjskem listu prihodnji četrtek.

Slavko Pungeršič (na levi) in Anton Zupet (na desni) sta imela zanimiv dialog. "Žalostno je, da iz nas briješ norce," je dejal Pungeršič.

Slavko Pungeršič (na levi) in Anton Zupet (na desni) sta imela zanimiv dialog. "Žalostno je, da iz nas briješ norce," je dejal Pungeršič.

Svetniki so sprejeli Odlok o ustanovitvi Javnega zavoda Dolenjske lekarne Novo mesto in Odlok o ustanovitvi skupnega organa občin za izvrševanje ustanoviteljskih pravic v Dolenjskih lekarnah v prvem branju, seznanili so se s polletnim poslovanjem novomeške Komunale, pri čemer je zaskrbljujoč negativni poslovni rezultat v višini dobrih 10 tisoč evrov, obravnavali so dopolnjen osnutek OPPN peskokopa Vejer, ki gre v javno obravnavo, prenesli so koncesijo za izvajanje pokopališke in pogrebne dejavnosti ter urejanja pokopališč v občini Škocjan s Pogrebnih storitev Peter Blatnik s.p. na Pogrebno službo Blatnik, ki jo po upokojitvi Petra vodi njegov sin Rok, odločali so prerazporeditvah proračunskih sredstev ...

‹ nazaj

Galerija (14)

IMGP0002
IMGP0004
IMGP0005
IMGP0006
IMGP0011
IMGP9988
IMGP9989
IMGP9990
IMGP9992
IMGP9993
IMGP9994
IMGP9996
IMGP9997
IMGP9998

Komentarji (3)

15.9.2011Oceniopazovalec 
Da je Zupet edini opozicijski svetnik? Kaj pa njegov sosed Povše, njegov zvesti oproda v prejšnjem mandatu, ki je po občini govoril,da je Zupet najpametnejši človek v občini, on pa ni več z njim??? Kako hitro se ljudje obrnejo stran od človeka,ko od njega nimajo več koristi.Ne veš kdo je slabši ali prvi ali drugi??? Pa sindikalist Pungeršič se oglaša,ki je pravtako neodgovorno podpiral Zupetovo politiko in s tem prispeal,da se Škocjan nahaja v situaciji kakršna je??? Poniglavo vse skupaj do kraja.
15.9.2011Ocenidresura 
Čemu pa naj bi se Povše izpostavljal,ko pa Zupet tem razsršenjenim svetnikom akamot parira.Škoda,da se sršenjo saj imajo vso oblast v rokah,pa naj delajo in se ni potrebno nič jezit,pa iz kože skakat .Samo poglejte jih na sliki,Lenarta,Hočevarja,Pungršiča,Kaplerja saj jih je sama ihta,to ni izraz preudarnih in modrih ljudi.Zdaj,ko so prej kot v enem letu občinski voz v blato zapeljali jih pa panika grabi.Zupet jim je ob zakjlučnem računu zapustil na blagajni 400 tisoč evrov in za miljon evrov podpisanih evropskih sredstev za vodovode,kateri se sedaj gradijo,torej je prevzel občino Kapler v dobri kondiciji.V zvezi z iteo Raka bi se pa moral Kapler pritožiti na drugo stopensko sodišče,kje pa piše ,da so v Novem mestu prav naredili.Bi bilo nujno tudi kakšno pričo zaslišat ali ne .Ne pa kar razmetavat naš proračunski denar.Če ne bo pritožbe,katero mora podat župan,bo breme uničevanje občine Kaplerja zbilo v poden,kar pa je neumno.Nekateri dobro vemo ,da je vrednost 170 tisoč evrov za najmanj petkrat prevelika. Glede na okoliščine , kako je do tega prišlo pa še manj.
20.9.2011OceniNe morem verjet 
To je ena taka katastrofa! Na in v občini, da kar smrdi na vse strani! Zakaj moramo prenašati take ljudi?! Zakaj je toliko razuzdanosti, nevoščljivosti, škodoželjnosti in hudobije med škocjanskimi ljudmi?!?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava