dolenjska

Spet bo veselica, in to sredi tedna!

15.9.2011 | 14:20 | T. J. G.

Foto: T. J. G.

Foto: T. J. G.

Novo mesto - Danes so nekateri krajani v Potočni vasi dobili obvestilo, da bo zvečer v romskem naselju Brezje 'veselica'. Šlo naj bi za krst pri enem od Romov, ki pa je prireditev prijavil, kot jo mora. A kaj, ko se bo ta uradno dogajala od 20. do 2. ure zjutraj in to med tednom, ko želijo tisti, ki hodijo v službo in šolo, počivati.

"Za javno prireditev – 'Veselica' je organizator pridobil odločbo mestne občine Novo mesto št. 35407-31/2011/2 (1906) z dne 14.9.2011, o začasni prekomerni obremenitvi okolja s hrupom. Organizator je po predhodni pisni seznanitvi mestne občine Novo mesto o namenu izvedbe javne prireditve prireditev tudi priglasil na policijsko postajo Novo mesto, skladno z določili Zakona o javnih zbiranjih,« je zapisano v sporočilu, ki je v krajevno skupnost prišlo s Policijske uprave Novo mesto.

Foto: T. J. G.

Foto: T. J. G.

»S tem občina le kaže svoj odnos do romske problematike in do svojih občanov, ki je očitno skrajno nesramen. Saj smo se nekako že sprijaznili z veselicami med vikendi, da pa to dopuščajo sredi tedna, tega ne morem razumeti,« je dejal Silvo Mesojedec, predsednik regijske civilne iniciative.

Doltar ogorčen

"Ogorčen sem, da lahko moji sodelavci izdajo takšno dovoljenje brez moje vednosti za prireditev sredi tedna, ko morajo občani naslednji dan v službo in v šolo. Ves čas se trudim, da bi tudi Romi delali, kot morajo, da bi živeli skupaj v sožitju in da bi tudi Romi začeli sprejemati navade družbe, ki jim daje kruh. S takšnimi odločbami tega ne bomo dosegli," pravi Janez Doltar z mestne občine Novo mesto, ki je zadolžen za reševanje romske problematike.

"Verjamem, da ima sodelavka za izdajo odločbe vse zakonske podlage, vendar to ne vodi v smer, za katero si prizadevamo. Igrali bodo Mambo kingsi, za katere se ve, da se ne bodo držali omejitve glasnosti, pač pa bo glasba petkrat glasnejša, saj igrajo na play back" je še dodal Doltar in povedal, da je nekdo v romskem naselju sinoči spet streljal, zato bo danes od Romov zahteval, naj povedo, kdo je bil, sicer legalizacije ne bo. "Naša družba je s socializacijo in izobraževanjem zamudila 30 let in upam si trditi, da bi danes večina Romov rada živela normalno, a ni nikogar, ki bi jim pokazal pravo pot."

Krajani kot moteče v zadnjih mesecih poleg kurjenja in streljanja izpostavljajo prav glasne nočne zabave.

Danes se torej obetajo Mambo kingsi.

‹ nazaj

Komentarji (20)

15.9.2011Ocenimiha 
Doltar: .. "igrajo na play back..." to je izjava tedna!!! :)
15.9.2011Ocenixy 
Ja pa kaj si mislite vi gospodje Mesojedec in še nekateri,da boste vi metratirali narod,kaj si pa sploh predstavljate da ste,če so prijavili na občino in policijo in dobili odobreno ne vidm nobene potrebe da zganjate vik in krik.Zato je policija če bo kaj narobe naredili red,ne pa vi posamezniki.
15.9.2011OceniJan 
xy; upam da enkrat 200m od tvoje hiše naredijo sredi tedna, nekajkrat zaporedoma "fešto". Pa bomo potem videli, kako bo... Zanimivo da imajo dovolj denarja za Mumbo Kingse, ki sigurno ne igrajo za 20€...
15.9.2011Ocenikren 
xy točn tako kot pravi jan,jutri bodo pa na sociali v vrsti stal,zunaj pa Audi,pol pa kdo je pameten adijo pamet...
15.9.2011Ocenixy 
Jan,saj jest te popolnoma razumem,ampak to so krivi tisti ki so jim izdali poterdila da to lahko naredijo,in sedaj biti pameten vse zastonj,ti svtujem ko boš šlišal muziko da zaplešeta z ženo.Lep večer?
15.9.2011Ocenide 
Samo, da bo žurka. Civili si je že dolgo ne moremo privoščit. Še za prtiček pri krstu je velik strošek. Kaj šele vse ostalo. !
15.9.2011Ocenikr drug 
Zakaj ni v redi. Samo, da si to lahko privoščijo, mi civili se je itak ne moremo več. V glavnem smo na Zavodu za zaposlovanje, ki pa ne zaposluje, samo javljati se moramo. Srečno romi, uživajte Slovenija Vas potrebuje!
15.9.2011OceniPozabi 
Zakaj ne objavite komentarjev?
15.9.2011OceniBelokranjec123 
Dajte si pogledati odloke o čezmerni uporabi zvočnih naprav. Lepo piše koliko metrov od hiš so postavljeni zvočniki določene moči. g. Doltar, a v soboto in nedeljo občani ne hodijo v službo ? Kdo pa nam postreže v nedeljo zjutraj v trgovini ?
15.9.2011Ocenibučman 
Živim blizu cerkve in zvonovi mi vsak nabijajo na ušesa 150 decibelov! A bo kedu kej ukrenu???

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava