Brulc s hat-trickom Krko popeljal na vrh

24.9.2011 | 19:40

Krka : Ivančna Gorica 4:3 (3:2)

Mitja Brulc je takole dosegel enega izmed treh zadetkov.

Mitja Brulc je takole dosegel enega izmed treh zadetkov.

Prosti strel, s katerega so Novomeščani povedli z 1:0, je priboril Bojan Juršič.

Prosti strel, s katerega so Novomeščani povedli z 1:0, je priboril Bojan Juršič.

Novo mesto - Nogometaši Krke so v 6. krogu 3. SNL zahod na domačem igrišču s 4:3 premagali ekipo iz Ivančne Gorice in se s četrto zmago v prvenstvu zavihteli na vrh. Velik delež k zmagoslavju Novomeščanov je prispeval Mitja Brulc, ki je dosegel hat-trick.

Domači so povedli v 11. minuti, ko je z natančnim prostim strelom z roba kazenskega prostora zadel Amer Jukan. Veselje nogometašev Krke ni trajalo prav dolgo, saj so gostje že v naslednjem napadu preko Denisa Petroviča, ki se je najbolje znašel v gneči v kazenskem prostoru, uspeli izenačiti na 1:1. Deset minut zatem je Petrovčič ponovno udaril in po hitro izvedenem protinapadu premagal ne preveč dobro postavljenega domačega vratarja Ljubišo Ljubojevića.

Krka je po prejetem zadetku močno pritisnila, vendar so gostje uspešno zaustavljali vse njihove napade. Novomeščani so na 2:2 izenačili ponovno po prekinitvi, ko je zadel Mitja Brulc. Letošnja okrepitev Novomeščanov se je po prostemu strelu dobro znašel v kazenskem prostoru in z rahlim dotikom spremenil pot žogi ter s tem presenetil gostujočega vratarja. Tik pred koncem polčasa so nogometaši Ivančne Gorice ponovno pozabili na Brulca, ki je poskrbel, da so domači na odmor odšli z zadetkom prednosti.

Takoj na začetku drugega polčasa so imeli gostje lepo priložnost za izenačenje na 3:3, vendar je Petrovč preveč okleval s strelom. Neučinkovitost gostov je sredi drugega polčasa kaznoval Brulc, ki se je ponovno sam znašel pred gostujočim vratarjem in hladnokrvno dosegel še tretji zadetek. A tako kot v prvem polčasu slavje Krke ni trajalo dolgo, saj so gostje le nekaj minut zatem uspeli znižati na 3:4. Čeprav so se v nadaljevanju trudili, da bi izid vsaj izenačili, se rezultat do konca ni spremenil.

Besedilo in fotografije: R. N.

Galerija

Komentarji (2)

24.9.2011OceniJan 
ELAN ŠAMPION!
25.9.2011Ocenišampion 
zaslužena zmaga lahko bi bila še izdatnejša!! :))))

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava