dolenjska

Televiziji bi pomagali z dokapitalizacijo

30.9.2011 | 09:55 | B. Blaić

Irena Vide je bila z odločitvijo novomeških svetnikov sinoči le delno zadovoljna. Dokapitalizacija je namreč precej dolgotrajen postopek, vprašanje pa je tudi, kako se bodo na odločitev mestne občine odzvale ostale občine, ki niso družbenice Televizije Novo mesto. (Foto: B. B.)

Irena Vide je bila z odločitvijo novomeških svetnikov sinoči le delno zadovoljna. Dokapitalizacija je namreč precej dolgotrajen postopek, vprašanje pa je tudi, kako se bodo na odločitev mestne občine odzvale ostale občine, ki niso družbenice Televizije Novo mesto. (Foto: B. B.)

Novo mesto - Novomeški občinski svetniki so včeraj soglasno podprli odločitev o pomoči Televiziji Novo mesto v višini 123.000 evrov, ki jih bodo v družbo vložili z dokapitalizacijo. Omenjeni znesek je le del 400.000 evrov vredne pomoči, ki naj bi jo za tehnično posodobitev Vašega kanala prispevalo 20 občin iz Dolenjske, Posavja in Bele krajine.

Kot je svetnikom pojasnila direktorica Televizije Novo mesto in odgovorna urednica Vašega kanala Irena Vide, je prehod v digitalno oddajanje družbi naložil dodatne stroške - prizemno oddajanje televizijo mesečno stane že 15.000 evrov, investicija v opremo za prehod na novo tehnologijo in format snemanja pa je ocenjena na 650.000 evrov.

Zaradi zaostrene situacije na oglaševalskem trgu, predvsem pa, ker država ne uredi financiranja televizijskih programov posebnega pomena, Televizija Novo mesto teh stroškov ne zmore. Še več, vsi zaposleni imajo plače že dve leti znižane za 20 odst., do konca letošnjega avgusta pa je družba pridelala že za 190.000 evrov izgube, je povedala Videtova.

Videtova pričakuje, da bo od omenjenih 650.000 evrov za posodobitev opreme 400.000 prispevalo 20 tukajšnjih občin, ta znesek pa bi si lokalne skupnosti razdelile po ključu števila prebivalcev in števila pripravljenih prispevkov v posamezni občini.

Novomeški svetniki so si bili enotni, da je oddajanje Vašega kanala vitalnega interesa za regijo, pomoč pa so pripravljeni zagotoviti le prek dokapitalizacije. Mestna občina ima trenutno v lasti dobrih 22 odst. družbe, največji posamični lastnik je Irena Vide z 24,7 odst., 9 odst. je v lasti Krke d.d., družba Televizija Novo mesto pa razpolaga s 35-odst. lastnim deležem .

‹ nazaj

Komentarji (33)

30.9.2011Oceničrnomalc 
Zelo zanimivo. Dokapitalizacija? Občine že tako ali tako plačujejo, samo preverite na supervizorju koliko je Televizija Novo mesto že prejela občinskih dotacij. Prvi sta Mestna občina Novo mesto in Črnomelj. Kriza v občini, televiziji se pa nameni letos že več kot 31.000 € denarja iz črnomaljskega občinskega proračuna. Absurd. Ni pa denarja za šolstvo (pokritje elektrike, kurjave). Glavno, da se slikamo in snemamo!
30.9.2011OceniPlačilo 
vse je treba plačat - slikanje ninikjer zastonj
30.9.2011OceniJan 
No, no črnomalc. Ni vse tako črno-belo. 31.000 je tudi praktično drobiž. Regija potrebuje lokalni TV kanal. Vsaj takšno je moje mnenje. Razen če vas ne briga kaj se dogaja v našem koncu.
30.9.2011Ocenigledalc 
Ho, ta je pa dobra. Če je TV v privatni lasti direktorce pa kaj se mota okoli občin. Sicer so oddaje slabe, seveda plačilo vseh ki delajo je verjetno tudi mizerija. Namesto iz naših krajev pa le naj vrtijo vesoljsko tehniko in podobne bedastoče. Kaj so to teme za lokalno televizijo ? Eh, še vedo samo podgurska vaška televizija, žal.
30.9.2011Ocenibranka 
Sem šla pogledat. To je res višek absurdnosti in nesramnosti. Ob županjinem večnem jamranju in kao varčevanju na vseh področjih je smešno, da je črnomaljska občina druga po znesku dotacije za Vaš kanal. Takoj za Novim mestom. Za kaj???? Dejstvo je, da v črnomlju kmalu ne bo več kaj snemati, ker ni denarja za nič. Potem ostane samo še zapiranje kake tovarnice in gnojnica. Čudovito. Bravo tudi svetnikom, ki to podpirajo.
30.9.2011Ocenisokc 
škoda da nikjer ne piše, da je dokapitalizacija potrebna, ker je v vodo padel zakon o medijih, ki bi reševal problematiko regijskih medijev... naj plačajo dokapitalizacijo tisti, ki so glasovali proti (predvsem sds in del sd)
30.9.2011Ocenibreza 
..take tv ne potrebujemo,ker itak ni nič novega na njej prikazano,le tisti obzorniki..drugo pa čisto nič,sama kuhanja:)
30.9.2011OceniMaja 
Tocno tako, taka TV je bolje da umre danes, kot pa jutri!
30.9.2011Ocenibreza 
Maja,če bi te poznal,plačal bi rundo:) kaj pa se dogaja po teh naših televizijah,saj nacionalka ni nič boljša,tisto kar ne gledaš na prvem,gledaš na drugem in to čez poletje tri mesece še vse ponavljajo,zakaj naročnina,poglejte si druge evropske države,kje imajo naročnino na tv:) pri nas,da gledamo tisto kar sploh ne želimo..
30.9.2011Oceniandrej 
črnomalc in branka ne se razburjat. Ni Črnomelj drugi po znesku dotacij TV Novo mesto. Lahko si pogledate na spletni strani občine Črnomelj v gradivu za občinsko sejo ki bo 4.10.2011 vse občine ki plačujejo po pogodbi TV Novo mesto. V gradivu je tudi navedeno koliko in za kaj je plačala občina Črnomelj.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava