kronika

Preprodajali kokain in heroin, zasegli tudi orožje

25.10.2011 | 14:55 | M. M.

Preprodajali kokain in heroin, zasegli tudi orožje
Vir vseh fotografij: PU Novo mesto

Vir vseh fotografij: PU Novo mesto

Preprodajali kokain in heroin, zasegli tudi orožje

S PU Novo mesto so danes poslali še uradno poročilo o včerajšnji obsežni akciji v romskem naselju pri Novem mestu, v kateri so – kot smo sprva neuradno poročali – našli drogo in pridržali več oseb. Predstavnica za odnose z javnostmi Alenka Drenik sedaj sporoča, da so novomeški kriminalisti skupaj z ljubljanskimi kolegi in pripadniki specialne enote policije včeraj izvedli zaključno akcijo večmesečne kriminalistične preiskave trgovine s prepovedano drogo.

Na območju PU Novo mesto in Ljubljana so na podlagi sodnih odredb opravili šest hišnih preiskav in odvzeli prostost devetim osebam. Zoper osem osumljencev so odredili pridržanje in jih bodo s kazenskimi ovadbami privedli k preiskovalnemu sodniku novomeškega okrožnega sodišča.

Pet pridržanih iz Brezja

Včeraj so tako pridržali tri osumljence iz Ljubljane, dva stara 21 let in eden 35 let, iz Brezja pa še 38-letno in 17-letno osumljenko ter 45-, 52- in 25-letnega osumljenca.

Pridržanih osem oseb in še devet drugih osumljencev je od junija letos pa do včerajšnjega prijetja po domnevah kriminalistov izvršilo najmanj 36 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog; dve kaznivi dejanji izsiljevanja in tri kazniva dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

Preprodajali drogo na območju Novega mesta, Krškega in Ljubljane

V kriminalistični preiskavi so organi pregona zbrali dokaze, da je kriminalna združba, ki so jo sestavljale pridržane osebe, ki so imele med sabo natančno razdeljene naloge, izvrševala omenjena kazniva dejanja na območju Novega mesta, Krškega in Ljubljane.

Kriminalna združba je na območju Dolenjske in Ljubljane v času preiskave preprodala okoli 2000 gramov prepovedane droge kokain in okoli 900 gramov prepovedane droge heroin. S preprodajo droge so člani kriminalne združbe pridobili več kot 100.000 evrov protipravne premoženjske koristi.

Včeraj so kriminalisti in policisti v zaključni akciji zasegli 103 grame heroina, 62 gramov kokaina, nedovoljene anabolike, dve pištoli, 4725 evrov gotovine, več mobilnih telefonov in pripomočke za nedovoljeno trgovino s prepovedanimi drogami.

Kriminalisti so v preiskavi izvajali tako klasične kot tudi različne prikrite preiskovalne ukrepe, in sicer na podlagi dovoljenj državnega tožilstva in sodišča.

Zoper posamezne člane kriminalne združbe so v preteklosti že podali kazenske ovadbe zaradi različnih kaznivih dejanj s področja premoženjske in organizirane kriminalitete.

»Na Policijski upravi Novo mesto ocenjujemo, da smo z uspešno preiskavo in zaključnimi aktivnostmi uspeli občutno zmanjšati ponudbo prepovedane droge na Dolenjskem,« je v sporočilu za javnost še zapisala Drenikova.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava