avto moto

Dan odprtih vrat za ljubitelje speedwaya

28.10.2011 | 10:55 | Mitja Pungarčič

Foto: Jože Lesjak, arhiv DL

Foto: Jože Lesjak, arhiv DL

Dan odprtih vrat za ljubitelje speedwaya

Krško - Jutri ob 12. uri bo na stadionu Matije Gubca AMD Krško s svojimi tekmovalci ob zaključku sezone že tradicionalno priredilo dan odprtih vrat. Na ta dan so že v preteklosti prišli na svoj račun vsi ljubitelji speedwaya, tako gledalci, navijači, novinarji in bivši vozniki.

Tekmovalci pripravijo in dajo na razpolago svoje motorje in opremo, da lahko vsi nadebudneži in adrenalinski navdušenci poizkusijo, kako zgleda krški oval skozi oči dirkača. Nemalokrat se je v preteklosti že dogajalo, da je marsikateri navijač poizkusil, kako je peljati 500-kubični motor, ki nima zavor. To je za vsakogar, ki se upa usesti na speedway motor, nepozabna izkušnja in nemalokrat se je že zgodilo, da so navijači po takšni izkušnji postali do tekmovalcev veliko bolj spoštljivi, kajti že hrup in vibracije motorja na mestu vzbujajo strahospoštovanje.

Na ta dan pa poleg tistih, ki si želijo preizkusiti speedway motor, na svoj račun pridejo tudi gledalci. Ti si lahko ogledajo, kako nekateri stari mački, ki so v preteklosti navduševali krške gledalce, zopet zajahajo tekmovalne motorje. In imajo tudi kaj videti, saj -če se spomnimo samo lanskega dneva odprtih vrat- je bilo med gledalci največje navdušenje v trenutku, ko so na stezo pripeljali trije bivši državni prvaki AMD Krško, Jože »Pepi« Žibert, legendarni Krešo Omerzel in Gerhard »Geri« Lekše. Kot smo lahko videli, nihče izmed slavne trojice ni pozabil, kako drseti skozi ovinek. Seveda je največ pokazal najmlajši med njimi Gerhard Lekše, za katerega so po videnem mnogi dejali, da bi lahko še vedno aktivno tekmoval.

Skratka, v soboto bodo na stadionu Matije Gubca v Krškem prišli na svoj račun tako vsi tisti, ki se želijo popeljati s speedway motorjem, kot tudi vsi gledalci, ki bodo ob stezi opazovali vožnjo tako hrabrih radovednežev kot tudi nekaterih »upokojenih« dirkačev, ki so dobro ime tega posavskega društva, mesta Krško in države dostojno predstavljali v preteklosti.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava