Po štirih mandatih župana Janko Bukovec še za poslanca

27.11.2011 | 10:15

Po štirih mandatih župana Janko Bukovec še za poslanca
Po štirih mandatih župana Janko Bukovec še za poslanca

Metlika - Na včerajšnji novinarski konferenci se je v Metliki predstavil belokranjski kandidat SLS na predčasnih parlamentarnih volitvah Janko Bukovec. 62-letni Bukovec je doma iz Semiča, je upokojeni kmetijski strojnik, sicer pa vinogradnik. Je poročen, oče štirih otrok in dedek osmim vnukom, kar štiri mandate pa je bil semiški župan.

Kot je dejal, se bo zavzemal za razvoj belokranjskega gospodarstva, saj se je število delovnih mest v zadnjih letih močno zmanjšalo. Pa za gradnjo tretje razvojne osi, ohranitev srednjega šolstva v Beli krajini ter eno univerzo v Novem mestu. Dotaknil se je tudi kmetijstva. Predlaga, da bi morali dati v nižinskem svetu ob Kolpi razvoju kmetijstva več možnosti, medtem ko bi v višinskem delu morali ohraniti pašno-košnji sistem.

Bukovca je prišel v Metliko podpret tudi predsednik SLS Radovan Žerjav, ki je dejal, da je Bukovec za SLS in za Belo krajino naredil zelo veliko. "Gre za operativca z veliko prakse, kakšnih v slovenski politiki primanjkuje. Janko ne cinca, za kar sedaj tudi ni časa, ampak je čas za modre, preudarne odločitve po zdravi pameti. Bukovec bo lahko koristno uporabil izkušnje iz preteklega dela," je dejal Žerjav.

Besedilo in fotografiji: M. B.-J.

Komentarji (8)

27.11.2011OceniZdene 
E moj Janko! Kaj ti še ni dosti? Pri teh letih bi ti bilo lepše kmetovat in se ukvarjat z vnuki! Ne pa se ukvarjat s tem nor... Radovanom!
27.11.2011Ocenikranjski 
Bravo Janko le tako naprej. Do sedaj si za Sem oz. Belo Krajino napravil več kot vsi ostali Belokranjski Župani in poslanci. Si res edni sposopben, ki si kaj upa in tudi napavi. Bog te daj zdravje.
27.11.2011Ocenišokec 
Več bo naredil kot Monica Braćika,pa tudi izobrazbo ima višjo. Janko, mo glas imaš zagotovljen.
27.11.2011OceniAna 
Žalostno je da se izpostavljaš za stranko, ki je naredila veliko krivico tvoji sestri, spoštovanja vredni gospe!
27.11.2011OceniJohana 
Janko ni važ to kako komentira Ana, ti si vendar naš človek in živiš tukaj med nami in verjamem, da boš za nas Belokranjce naredil vse kar je v tvoji moči, ker si to tudi sposoben. Vsekakor imaš za kandidaturo moj glas in glas vse moje žlahte. tabo smo kot glid na verigi in ne popuščaj, zmagal boš.
27.11.2011Ocenixy 
VRNIMO DRŽAVO DRŽAVLJANOM - Pogovor z Radom Pezdirjem Jutri ob 15:00 Hostel Situla, Glavni trg - Novo mesto..
28.11.2011Oceniartist 
Končno ena ekipa brez emancipiranih prepotentnih bab. Brava fantje, odločno naprej.
28.11.2011Ocenimarjan 
Janko nič ne bo z Ljubljano. Nisi dovolj močan. Iz SLS bo šel iz te volilne enote v parlament Bogovič iz Krškega, ker bo dobil veliko več glasov od tebe. Tako pač je. Veliko je poklicanih a malo izvoljenih. Če pa si res želiš bele Ljubljane, potem pa dobi preko 3000 glasoov. To pa je tudi zate prevelik zalogaj.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava