kultura

Krajinarstvo Andreje Potočar

18.2.2012 | 12:30 | Rasto Božič

Andreja Potočar (Foto: R. Božič)

Andreja Potočar (Foto: R. Božič)

Krajinarstvo Andreje Potočar

Novo mesto - Mlada novomeška slikarka Andreja Potočar se je na svoji prvi samostojni razstavi v Galeriji Krka pred dobrim letom predstavila z nizom slik, na katerih je upodobila različne duševne prostore in presežne vzporednice resničnosti, na njeni drugi novomeški razstavi, ki so jo včeraj odprli v humanitarnem centru Rdečega križa na novomeškem Brodu, pa se je predstavila s povsem novimi deli.

Novomeško občinstvo jo je tokrat spoznalo kot čutečo slikarko, katere izjemno lirične pokrajine – ob tem, da je jasno poudarjen njen sedaj že značilno prepoznavni izraz – kažejo jasen umetniški razvoj.

Avtoričina novejša dela še vedno temeljijo na njej lastni tehniki, ki akrilne barve bogati s plastenjem naravnih gradiv, peska, mivke, smol ipd. Potočarjeva je tudi še vedno zavezana določeni skoposti v izrazu in paleti zemeljskih barv, ki pa na njenih novih, pretežno letos naslikanih platnih, dobivajo vse bolj pastelni, zračni in hkrati svetlobni pridih.

Njeni pejsaži oziroma njene podobe kulturne krajine dihajo sveže in prav po pogansko opisujejo njeno domače okolje, naseljeno s skrito življenjsko radostjo, neposrednostjo in iskrenostjo. Njene slike vabijo k vedno novim pogledom in razmišljanjem ob njih.

Andreja Potočar je leta 1984 rojena Novomeščanka. Študij slikarstva je na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje končala leta 2009. Takoj po diplomi se je včlanila v Društvo likovnih umetnikov Dolenjske, kot slikarka pa se je doslej predstavila na nekaj skupinskih in treh samostojnih razstavah.

Razstava je odprta do 16. aprila.

‹ nazaj

Galerija (17)

001
002
003
004
005
006
007
008
009
010
011
012
013
014
015
016
017

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava