Krka tokrat brez težav s Šempetrom, a ...

19.2.2012 | 09:05

Foto: I. Vidmar

Foto: I. Vidmar

Novo mesto - Potem ko so odbojkarji Krke v predzadnjem krogu prvega dela prvenstva presenetili s porazom proti zadnjeuvrščenemu Šempetru, za katerega je bila to sploh prva zmaga v sezoni, sinoči v tretjem krogu tekmovanja v zeleni skupini s Šempetrčani niso imeli težav, saj so bili v vseh treh nizih izrazito boljši.

Po štirih tekmah premora zaradi poškodbe gležnja se je na igrišče vrnil najbolj izkušen igralec moštva, srednji bloker Sebastjan Mikša, s čimer so Novomeščani postali precej močnejši na mreži. Zanimivo pa je, da tokrat trener Nejc Rojc v igro ni poslal prvega podajalca moštva Jana Brulca; njegovo delo je izvrstno opravil Kristjan Longar.

Nič kaj na roke pa Krki ne gre izid druge tekme v zeleni skupini med Mariborom in favorizirano Kropo, saj so Mariborčani, neposreden tekmec Krke za neposreden obstanek v ligi, osvojili točko in povečali prednost pred Novomeščani na dve točki. V četrtem krogu se bo Krka v četrtek, 23. februarja, doma pomerila z Mariborom. Če Novomeščani ne bodo osvojili vseh treh točk, se bodo morali zelo verjetno sprijazniti z dodatnimi kvalifikacijami za obstanek v ligi.

I. V.

Galerija

Komentiraj prispevek