bela krajina

Županja prosila za pomoč ministra

21.2.2012 | 13:15 | M. B.-J.

Mojca Čemas Stjepanovič (Foto: M. B.-J., arhiv DL)

Mojca Čemas Stjepanovič (Foto: M. B.-J., arhiv DL)

Črnomelj - Črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič je nedavno pisala ministru za kmetijstvo in okolje Francu Bogoviču ter ga opozorila na težave, ki jih imajo v občini, predvsem pa v okolici občinskega središča z razvozom gnojevke in smradom. Obstaja pa tudi nevarnost zaradi nekontroliranega vnosa gnojevke v občutljivi belokranjski plitvi kras.

Kot je med drugim v dolgem pismu, ki ga v celoti objavljamo v priponki spodaj, zapisala županja, so odzivi na opozorila iz črnomaljske občine skromni. Zato je izrazila upanje, da jo bo minister sprejel in da ga bo podrobneje seznanila s črnomaljsko problematiko ter bodo z združenimi močmi rešili težavo.

‹ nazaj

Komentarji (18)

21.2.2012Ocenimetličan 
Kaj ni občina pooblaščena da nardi red, kaj se bo zdaj ministr ukvarjal nesposobneži zakaj ste plačani
21.2.2012Ocenimr 
metličan ne klati neumnosti, občina ima zvezane roke, dokler je zakonadaja takšna
21.2.2012Oceniniče 
v nedljo je spet smrdelo ko sam vrag kdo jim je dal dovolenje
21.2.2012Ocenikren 
Govedina pa svinina vam pa ne smrdi,pa pečenka belokranjska,bemu me to jezi......nikdar vam ni prav asfaltni folk.......
21.2.2012Ocenijure 
gospo županjo slovnica matra.
21.2.2012OceniPUJSA PEPA 
Koliko mi je znano poznano gnojilne načrte in vsak kmet dobro ve kaj njegova zemlja potrebuje in iz te naše ljube zemlje zraste krma katero pridno jedo naši prašički in mi še bolj pridno mažemo dunajske zrezke, ker pa so tako veliki da nam kaj ostane na krožniku ga vržemo v pomije in to moramo zopet nekak predelat. Kakšen je pa kaj vonj v vaši greznici?
22.2.2012Ocenikren 
bravo pujsa pepa,boli jih k.....mestn folk meso u štacunah najbrž zraste v lončkih matr100matr
22.2.2012Ocenikul 
PUJSA PEPA dobrodošla v Črnomlju, lahko prideš popolnoma zastonj inhalirat. Smrdijo pa ne samo gnojevka, ampak predvsem druge odplake, ki ne izvirajo od prašičev.
22.2.2012Oceničrnomaljc 
Zaprosi koga drugega za pomoč, pa boš hitro lahko naredila mir v pujsevi dolini.
22.2.2012Ocenikmet od drugod 
Kren, pujsa pepa in ostali s takim mišljenjem! Aja ; samo še g.Vika Lozarjeva mora še kaj napisat. Tudi sam sem čisti kmet,resnično vem kako se tej stvari streže ampak parkrat pa sem bil v Črnomlju ko je bilo zelo hudo. Verjemite mi rajši bi bil cel dan v hlevu doma, na gnoju kot to vohal!!! Vprašal sem se pa kaj so ti Črnomaljci res toliko nesposobni, da ne morejo tej stvari reč AMEN.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava