Sevniški rokometaši izgubili drugič zapored, tokrat doma

26.2.2012 | 13:10

Zlatan Bratanovič zaklenil vrata RK Dol TKI Hrastnik

Najboljši strelec tekme Domen Hribšek v akciji.

Miloš Djurdjević je le še nekoliko ublažil poraz.

Rok Kozole v napadu.

Veselje Dolanov po presenetljivi, a zasluženi zmagi v Sevnici

Za obrambami Zlatana Bratanoviča se ni oblizoval le on sam

Sevnica - Če je bil poraz sevniških rokometašev na derbiju v prejšnjem krogu 1. B državne lige v Ivančni Gorici proti RK Sviš Pekarni Grosuplje šele prvi, ki so ga doživeli Sevničani v letošnjem prvenstvu in nekako predvidljiv glede na razmere v klubu, so sinoči Sevničani izgubili drugič zapored, tokrat presenetljivo tudi v domači športni dvorani proti RK Dol TKI Hrastnik 23:26 (10:14).

Navkljub temu, da so varovanci Jerneja Rantaha prepričljivo povedli s 4:0 in napovedali še eno rutinsko zmago, so borbeni gostje prvič izenačili sredi prvega polčasa in takoj zatem tudi povedli s 7:6, nakar vodstva niso več izpustili iz rok, predvsem po zaslugi odličnega vratarja Zlatana Bratanoviča.

Ta  je spravljal v obup že itak tokrat nerazpoložene sevniške rokometaše, saj je do konca tekme ubranil kar 21 strelov domačinov, tudi tri od štirih sedemmetrovk. Mimogrede: sodnika Mitja Jager in Matjaž Kočevar sta jih gostom dosodila dvakrat toliko (izkoristili so vse razen ene, ki jo je Martin Kos ubranil), kar tudi zgovorno priča o sodniškem kriteriju v zadnjih tekmah, ko Sevničani igrajo pod dodatnim pritiskom, kakor da vedno gostujejo oz. jim domača dvorana ne predstavlja nikakršne prednosti.

Ko so bolj maloštevilni domači navijači pričakovali od svojih ljubljencev, da bodo, kot že večkrat v letošnjih tekmah, "pritisnili na plin" v drugem polčasu, se je zgodilo ravno obratno. Na krilih odličnih Bratanovičevih obramb in spodbujanja svojih privržencev so Hrastničani oz. Dolani kot za šalo dosegali zadetke in z delnim izidom s 4:0 v začetku drugega polčasa povedli kar z 18:10 in napovedali presenečenje.

Sevničani, ki so igrali dokaj nemotivirano, le še nekako uspeli približati Dolanom na zadetek zaostanka (21:22), to pa je bilo tudi vse, kar jim je uspelo, tako da se je slavje gostov začelo že v 57. minuti tekme, ko je najboljši strelec tekme Domen Hribar dosegel še svoj osmi zadetek (drugega iz sedemmetrovke) in povedal RK Dol TKI Hrastnik v vodstvo s 26:21.

Pri gostih se je šestkrat vpisal v listo strelcev Amal Ajdari (štirikrat iz 7 m), pri Sevničanih pa je bil tokrat najučinkovitejši Aleš Kozole (6), po štirikrat sta bila uspešna Goran Brečko in Anže Nered, po dvakrat Miloš Djurdjevič, Rok Kozole, Matic Stegne in Kristijan Zorc, enkrat pa je zadel v polno Nejc Tominšek.

Trenerja Sevničanov Rantaha smo po tekmi pobarali, ali je tokratni poraz tudi posledica neurejenih razmer v klubu, ki še vedno nima sponzorja in seveda denarja, čeprav je še vedno med najresnejšimi kandidati za uvrstitev v 1. A državno ligo, saj zdaj zaostaja za RK Sviš le za eno točko.

Potrdil je, da razmere res niso spodbudne, da se pozna, da fantje ne trenirajo redno, vsekakor se bo pa na sestanku z njimi v ponedeljek skušal dogovoriti, kako prebroditi manjšo rezultatsko krizo, če seveda še hočejo v elitno ligo.

Besedilo in foto: Pavel Perc

Galerija

Komentarji (2)

26.2.2012Oceniroko  
ne smete izgubit volje in poguma. Še veliko tekem vas čaka , vstop v 1A ligo bo fantastična nagrada za vas in vse Sevničane
26.2.2012Oceninavijač 
Ekipa Rk Sevnice se mora ponovno " sestaviti" in potem bomo spet uživali in peli. Fantje ne obupajte.!

Komentiraj prispevek