Sijajna, a Pirova zmaga Krke

4.3.2012 | 09:10

Odbojkarji Krke so z Luko Brulcem na čelu ugnali Kropo, a jim to ne pomaga veliko. (Foto: I. Vidmar)

Foto: I. Vidmar

Novo mesto - Odbojkarji Krke so sinoči v predzadnjem krogu drugega dela prvenstva v zeleni skupini 1. lige Radenska Classic premagali vodilni Uko Kropa s 3:1, a že v četrtek, ko je Maribor doma ugnal Sip Šempeter, je bilo jasno, da si bodo morali Novomeščani obstanek v družbi najboljših zagotoviti v dodatnih kvalifikacijah v dvoboju z drugouvrščenim moštvom druge lige, kjer sta štiri kroge pred koncem na vrhu lestvice Šoštanj Topolšica s 37 in ravenski Fužinar s 34 točkami.

Sinoči so odbojkarji Krope vsaj na začetku srečanja delovali, kot da so prišli v Novo mesto le na trening, nad čemer pa poln avtobus navijačev, ki so svoje ljubljence, čeprav so se ti že zdavnaj uvrstili v končnico, prišli spodbujat tudi v dvorano pod Marofom, ni bil navdušen.

Potem ko so mladi novomeški odbojkarji precej gladko dobili prvi niz, so gostje le strnili svoje vrste in po drugem nizu, v katerem so Novomeščani osvojili le 14 točk, je kazalo, da bo Kropa kljub spodrsljaju na začetku srečanja le brez težav osvojila vse tri točke.

A je bil to račun brez krčmarja. Novomeščani so se v tretjem nizu spet zbrali, prevzeli pobudo in povedli z 2:1, a za zmago so morali preživeti še četrti niz, v katerem so gostje iz Krope spet zaigrali, kot znajo, a so imeli izjemno razpoloženi novomeški mladci z izkušenim Luko Brulcem na čelu dovolj moči, sreče in želje po zmagi, da so v dramatičnem podaljšanem zaključku niza prvi prišli do prednosti dveh točk.

V zadnjem krogu tekmovanja v zeleni skupini bodo Novomeščani v soboto, 10. marca, igrali v gosteh z zadnjeuvrščenim Šempetrom, Kropa pa se bo doma pomerila z Mariborom.

Krka : Uko Kropa 3:1 (18, -14, 17, 27)

Lestvica:
1. Uko Kropa 37
2. Maribor 25
3. Krka 20
4. Sip Šempeter 4

I. V.

Galerija

Komentarji (1)

6.3.2012Ocenitrololo 
bravo krkaši.! :D

Komentiraj prispevek