Naj brežiški športniki v minulem letu

10.3.2012 | 17:00

Brežice - Brežiška športna zveza je sinoči v Mladinskem centru pripravila prireditev Športnik leta 2011. Po uvodnih pozdravnih besedah predsednika zveze Stanka Tomšeta in glasbi Petra Dirnbeka s skupino Vox populi so ob vodenju igralca Bojana Emeršiča podelili nagrade najboljšim športnikom v občini Brežice za minulo leto.

Brežiška občina resnično premore veliko paleto različnih športov, prav tako je kar veliko število športnih društev, pa vendarle so bili tudi lani v ospredju atleti na čelu s Primožem Kozmusom in Barbaro Špiler. Na izboru pa so izbrali tudi najboljše moštvo in tokrat so to dobovski rokometaši, ki od lani nastopajo v 1. državni ligi.

Ob tem so podelili še niz športnih znakov in diplom za uvrstitve na vidnejših športnih tekmovanjih. Najštevilčnejši so bili prejemniki iz atletskih vrst, potem pa člani Ju-Jitsu Katane Globoko, Badminton klub Pišece, Orientacijski klub in še ostali. Še posebej močan aplavz so obiskovalci v dvorani namenili dvema starostama brežiškega športa in sicer Mimici Avsec in Mariji Veble, ki sta v preteklosti pomembneje zaznamovali športno društveno življenje v občinskem in tudi širšem merilu. Glas in dobri rezultati brežiških športnikov je bil tako zaokrožen pred polno dvorano v Brežicah.

Davor A. Lipej

Galerija

Komentiraj prispevek