bela krajina

Najvišje čebelarsko priznanje za čebelarsko društvo Metlika

11.3.2012 | 09:05 | M. M.

Foto: Čebelarsko društvo dr. Jožef Starc Metlika

Foto: Čebelarsko društvo dr. Jožef Starc Metlika

Metlika - V prepolnih prostorih Čebelarske zveze Slovenije v Brdu pri Lukovici je včeraj potekal 61. redni občni zbor Čebelarske zveze Slovenije (ČZS). Na njem je čebelarsko društvo dr. Jožef Starc iz Metlike za 100-letnico svojega delovanja prejelo najvišje čebelarsko priznanje, in sicer odlikovanje Antona Janše I. stopnje. Priznanje je v imenu sedanjega vodstva prejel predsednik društva Vlado Auguštin, so sporočili metliški čebelarji.

Čebelarsko društvo Metlika je bilo ustanovljeno 5. julija 1912 na pobudo tedanjega nadučitelja Konrada Barleta. Takrat je v Metliki potekalo predavanje Čebelarjenje na med, ob ustanovitvi pa je imelo društvo 28 članov. V stotih letih delovanja se je društvo okrepilo, tako da danes šteje preko 70 članov, ki čebelarijo z več kot 1500 čebeljimi družinami.

Člani Čebelarskega društva dr. Jožef Starc Metlika vseskozi aktivno sodelujejo v delu Čebelarske zveze Slovenije. Dokaz za to je tudi predsednikovo priznanje, ki ga je včeraj prejel član društva Stane Plut. Priznanje je dobil za zasluge pri uveljavitvi senzoričnega ocenjevanja medu in za uspešno izpeljano svetovno ocenjevanje medu.

Da imajo slovenski čebelarji zaupanje v metliške čebelarje, pa pove tudi dejstvo, da je bil v nadzorni odbor ČZS izvoljen njihov član Andrej Sever , v častno razsodišče ČZS pa član ČD Metlika Maksimiljan Vajda, so še zapisali v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Galerija (3)

cebele-11
cebele-12
cebele-13

Komentarji (1)

30.3.2012Oceničebelar iz KP Kolpa 
Ta avfuštin je pa car, kaj si sam podeljuje priznanja, al kaj kaj ni on zaposlen na ČZS ...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava