Od Bele krajine do Hollywooda z Zverkami in Pihalnim orkestrom GŠ

11.3.2012 | 19:25

Zverke med koncertom v Sevnici.

Večina Zverk na odru z orkestrom.

Solo Gaje Nepužlan.

Pihalni orkester Glasbene šole Sevnica.

Sevnica - Dekliški pevski zbor Zverke deluje tretje leto in se vsako leto predstavi najmanj vsaj z božičnim koncertom na Studencu, od koder izhaja večina pevk, ki pa brez pevskih prijateljic iz Sevnice (med njimi prevladujejo dijakinje in študentke, večina pa ima tudi glasbeno izobrazbo) vendarle verjetno ne bi uspele pripraviti tako pestrih in tudi scensko zanimivih nastopov.

To so znova dokazale med sinočnjo ponovitvijo božičnega koncerta Od Bele krajine do Hollywooda v sevniški kulturni dvorani, ki so ga Zverke pod vodstvom Mateje Ratajc tokrat popestrile in obogatile s Pihalnim orkestrom Glasbene šole Sevnica (GŠ).

Ta je pod taktirko Franca Lipovška zaigral štiri skladbe, od Gletzeve Musik ist Triumph, do Lesjakove in Vodopivčeve Gremo v kino, v aranžmaju Vinka Štrucla.

Poslušalci, ki so do zadnjega kotička napolnili dvorano in z burnim aplavzom nagradili nastopajoče, so se celo malce zazibali v ritmu ča-ča-ča-ja ob Vlakovi skladbi Chatterbox-cha-cha.

V Tempest / Larssonovi skladbi The Final Countdown so slišali tudi solo Timoteja Jazbeca na električni kitari, svoj nastop pa je orkester, družno z zborom, učinkovito zaključil z Vangelisovo skladbo Conquest of Paradise.

Če je bil prvi del koncerta Zverk izpolnjen pretežno s slovensko ljudsko pesmijo in izstopajočim solom Gaje Nepužlan v skladbi Deček in muren (M. Simončič / J. Pribošič) je drugi, lahkotnejši del, ki sta ga prav tako zabavno in duhovito, kot prvega, povezovali "klepetavi" sestri Špela in Urška Krajnc, postregel z glasbo iz filmov Mama mia, Nune pojejo in Briljantina.

Izkazala se je solistka Anja Daničič, zbor pa so spremljali: Tine Bec (klavir), Eva Kotar (saksofon) in Lucijan Ratajc (bobni).

Ravnateljica sevniške glasbene šole Katja Krnc je čestitala pevkam za ubran nastop in zborovodkinji, ki premore toliko energije.

Predsednica Kulturnega društva Studenec Andreja Janc pa se je zahvalila Glasbeni šoli Sevnica, da lahko zbor vadi v njenih prostorih in izrazila upanje, da bi jih  zbor kmalu spet prijetno presenetil s kakšnim koncertom.

Besedilo in foto: P. P.

Galerija

Komentiraj prispevek