gospodarstvo

Papirni stroji še naprej stojijo

14.3.2012 | 12:50 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: spletna stran družbe Radeče papir)

ilustrativna slika (Foto: spletna stran družbe Radeče papir)

Radeče - Osem mesecev usklajevanj in poskusov medsebojnega izigravanja na škodo komitenta Radeče papir ne da pozitivnega rezultata, zato družba še danes nima trdnih zagotovil, da bo kredit tudi operativen, so danes sporočili iz družbe Radeče papir. Kot smo poročali, ji banke ne bodo namenile prvotno predvidenih treh milijonov evrov posojila (NKBM, Abanka in NLB, vsaka po milijon), temveč 2,7 milijona, ker je NLB svoj znesek znižala za 220.000 evrov.

»Informacija o negativnem razvoju dogodkov v zvezi s kreditiranjem družbe Radeče papir je dosegla ključne trge, ki nervozno reagirajo ter zahtevajo pojasnila in jasne odgovore o tem, kdaj bomo v tovarni nadaljevali s proizvodnjo. Občutljivost trgov, predvsem trgov zaščitenih in banknotnih papirjev ne dopušča tovrstnega ravnanja in obstaja zelo velika nevarnost, da družba Radeče papir ne bo mogla veljavno kandidirati na novem, pravkar razpisanem tenderju za dobavo 24.700 ton banknotnih papirjev za indijsko nacionalno banko. Onemogočitev sodelovanja na tem tenderju pomeni posledično bistveno spremembo načrta finančnega prestrukturiranja, ki smo ga posredovali ob pričetku prisilne poravnave,« so zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da ponovno apelirajo na vse odgovorne v bankah in širše, da preprečijo najslabši scenarij in s tem pripomorejo k ohranitvi 370 delovnih mest, ki s tovrstnim postopkom bank upnic in predvsem največje banke postajajo izrazito ogrožena.

‹ nazaj

Komentarji (1)

14.3.2012Ocenilarifari 
Pomagat tovarni RP in s tem ljudem ki so tam zaposleni, lopova Tevža pa TAKOJ nagnat in mu pobrat nakradeno bogastvo! Baraba je baraba in je škoda vsake minute da se še kdo ukvarja z njim.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava