gospodarstvo

Dorekli so, katere ceste bodo urejali

14.3.2012 | 16:30 | M. Leskovšek-Svete

Dorekli so, katere ceste bodo urejali

Kočevje - Da se dogovorijo o projektih, ki jih bodo letos izvajali na območju občin Kočevje, Kostel in Osilnica, se je direktor Direkcije za ceste Gregor Ficko včeraj v Kočevju sestal z župani omenjenih treh občin.

Kot je povedal Ficko, bo Direkcija z rebalansom državnega proračuna za letošnje leto dobila predvidoma za 20 do 30 milijoni evrov manj denarja, kot je bilo predvideno, zato so na operativnem sestanku z župani Vladimirjem Prebiličem, Valentinom Južničem in Antunom Volfom pregledali, katere ceste, odseke in križišča bodo urejali še letos in za katere izmed investicij v prihodnjih letih, bodo še letos zagotovili denar za projekte.

Med cestami, ki jih bodo urejali, bo cesta Brezovica – Koprivnik, za katero bo sicer na voljo za 20 do 30 odstotkov manj denarja, kot je bilo predvideno, a bo tudi okoli 200 tisoč, kot je povedal Ficko, dovolj za dela, ki jih bodo opravili od letošnje jeseni do pomladi prihodnje leto. Jeseni letos bodo objavili tudi razpis za izgradnjo krožišča pri avtobusni postaji v Kočevju, za katerega bo država prispevala 75, občina pa 25 odstotkov od skupno 350 tisoč evrov, Direkcija pa bo iz posebne postavke namenila tudi denar za projektno dokumentacijo za ureditev križišča Pri Unionu v Kočevju (bivši trgovini z gradbenim materialom).

Kot pomembno je Ficko označil napoved župana Prebiliča, da bo občina Kočevje najkasneje do jeseni 2013 sprejela občinski prostorski načrt, v katerega bo umestila tudi obvoznico Kočevje. Direkcija bo namreč dala pobudo, da se sprejet občinski prostorski načrt osvoji kot državni prostorski načrt.

V občini Osilnica bodo do jeseni letos dokončali cesto Dragarji – Osilnica, v Kostelu bodo letos začeli s sanacijo treh plazov na odseku Grgelj-Fara pri Brsniku, v dogovoru z obema občinama, Kostel in Osilnica, pa bo preplastili tudi dele ceste med Petrino in Osilnico, kjer bo to potrebno.

‹ nazaj

Komentarji (1)

16.3.2012Ocenimarjan 
Tale Dragarji-OSilnica se pa vleče kot kurja čreva. Mislim na dinamiko del, bolje rečeno na to, da je bilo ob tej cesti rečenih toliko obljub, da se čudim, da si kdo sploh še upa obljubljat in ostane cel.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava