kolesarstvo

Kump Avstrijcu Eibeggerju ni bil kos

18.3.2012 | 07:00 | STA, I. V.

Marko Kump (Foto: I. V., arhiv DL)

Marko Kump (Foto: I. V., arhiv DL)

Novo mesto, Motovun - Zmagovalca druge etape in nosilca rumene majica na dirki Istrska pomlad je odločil strm v ciljni vzpon do slikovitega srednjeveškega istrskega mesteca Motovun, ki ni najbolj ustrezal Novomeščanu Marku Kumpu, do tedaj vodilnemu v skupni razvrstitvi, precej bolj pa tokrat izvrstno razpoloženemu Avstrijcu Eibeggerju, za katerim je Kump zaostal za 22 sekund.

Marko Kump, ki je dobil prvo etapo na dirki Istrska pomlad, je tako moral sleči rumeno majico vodilnega v skupnem vrstnem redu. Včerajšnjo etapo s ciljnim vzponom na Motovun je, kot rečeno, dobil Avstrijec Markus Eibegger (RC Arbo Wels), ki je tudi prevzel skupno vodstvo. V 157 km dolgi etapi od Vrsarja do Motovuna si je tretje mesto prikolesaril Kristjan Đurasek (Adria Mobil).

Začetni del etape s startom v Vrsarju so nadzirali kolesarji ISD-Lampre. Po gorskem cilju na Limu je iz glavnine ušla skupina petih kolesarjev, ki so imeli največjo prednost štirih minut. V ospredje so se postavila ekipe Adrie Mobil, Radenske in Lampreja. Ubežnike so ujeli 25 km do cilja, kolesarji Adrie Mobil pa so še vedno nadaljevali z narekovanjem tempa vse do vznožja 3,5 km dolgega ciljnega vzpona na Motovun. Kump je na cilju zaostal 22 sekund. V generalni razvrstitvi je na drugem mestu, sedem sekund za vodilnim Eibeggerjem. Na četrtem mestu je Đurasek, Adria Mobil pa je ekipno na prvem mestu.

Po etapi je trener Adrie Mobil Boštjan Mervar povedal: "Takoj so se začeli napadi iz vseh strani, naš adut za etapo je bil Đurasek, ki je v ospredju pokrival in kontroliral razplet, Kump pa je šel na tempo, s ciljem čim manjše izgube časa. V ospredju so ostali Eibegger, Volodimir Bileka in Đurasek. Đurasek si morda ni upal pospešiti zaradi Kumpa, ki ni bil daleč v ozadju, in verjamem, da bi lahko zmagal etapo."

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava