kronika

Opekline iz požara so bile za moškega usodne

20.3.2012 | 07:05 | T. J. G.

Slika je ilustrativna. (Foto: T. J. G.)

Slika je ilustrativna. (Foto: T. J. G.)

Gornji Suhor - Poročali smo že o hudih poškodbah 77-letnega Stanka Ž., ki je 12. marca v bližini Gornjega Suhorja požigal travo in se hudo opekel. Žal so bile opekline prehude in je moški v petek v kliničnem centru umrl.

Policista Policijske postaje Metlika Rok Rezelj in Andrej Šega sta tistega dne opravljala kontrolo zelene meje in nekaj po 15. uri v bližini Gornjega Suhorja opazila, da gori travnik. Ko sta se približala ognju, sta v gostem dimu opazila osebo. 77-letnega moškega, ki je bil močno opečen po telesu, sta odstranila od ognja, ga položila na tla, mu previdno odstranila vrhnja goreča oblačila in poklicala reševalce. Zaradi hudih opeklin po vsem telesu je bil moški v šoku. Policista sta po prihodu reševalnega vozila pomoč nudila tudi reševalcem.

V bolnišnici so potrdili, da je utrpel opekline tretje stopnje. Kot je pokazala preiskava, je moški na brežini travnika požigal podrast in grmičevje. Ko je ogenj pogorel, je počival na travniku v bližini in zaradi utrujenosti zaspal. Tleči ogenj se je v tem času razvnel in zajel moškega.

‹ nazaj

Komentarji (7)

20.3.2012Ocenibralec 
Gornji Suhadol - Poročali smo že o hudih poškodbah 77-letnega Stanka Ž., ki je 12. marca v bližini Gornjega Suhorja požigal travo in se hudo opekel. Žal so bile opekline prehude in je moški v petek v kliničnem centru umrl. Sožalje svojcem, novinarju pa vprašanje: se je dogodek primeril v Suhadolu ali Suhorju, seveda Gornjem?
20.3.2012OceniUredništvo 
@bralec... hvala za pozorno branje, smo popravili. Pravilno je, kot je bilo navedeno v tekstu- torej Suhor. Pa lep dan vsem skupaj, uredništvo
20.3.2012Oceniobar 
In policista nista prav nikakršna heroja, saj veljata v teh koncih za najbolj naduta, vzvišena in nesramna, ki imata velik užitek do psihičnega maltretiranja prebivalcev in kasiranja na račun njihovih napak. Tam nista prišla slučajno ampak sta videla dim in sta seveda hotela povzročitelja dima oglobiti. Nakar se je zgodba spremenila in sta morala reševati. Seveda pa je zakon samo za ene. V Črnomlju pa še naprej v dopoldanskih urah močno smrdi zaradi bioplinarne, pa se ne zgane nihče, da bi to preprečil in oglobil lastnike bioplinarne. Dvojna merila kamorkoli se obrneš.
20.3.2012Ocenidon 
OBAR...in sta morala reševati...kaj mogoče tega nista naredila. Rajši bi videl, da je možak živ in da sta mu napisala kazen, če si jo je zaslužil!
20.3.2012OceniDebeliFranc 
@obar je najbrž hotel povedati, da ju ni potrebno poveličevati v junaka, ker konec koncev ni v tem dejanju nič takega s čimer bi sebe izpostavila nevarnosti ampak sta opravila svojo dolžnost, kar bi verjetno naredil vsak, ki bi prišel mimo... Itak pa, če ne bi bilo prepovedi kurjenja se sploh ne bi ozirala na dim, ker ne bi bilo razloga za položnico napisat.
20.3.2012OceniŠokc 
LJUDJE POMIRTE SE!!!! BO BO VINSKA VIGRED BO!!!! to nam je on sporočal po radiu da bo VINSKA VIGRED. počivaj v miru
20.3.2012Ocenigabrijela 
sožalje svojcem.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava