kronika

Pri nas še naprej prepovedano kurjenje na prostem

20.3.2012 | 12:40 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Uprava za zaščito in reševanje je sporočila, da z današnjim dnem na posameznih območjih države ni več velike požarne ogroženosti okolja, a slednje ne velja za območje brežiške in novomeške enote. Na območju Dolenjske, Posavja in Bele krajine torej še naprej velja prepoved kurjenja v naravi. Kljub temu ukrepu, ki velja od 7. marca, dnevno poročamo o številnih požarih v naravi, eden od njih, pri Suhorju se je -kot smo danes poročali- končal tragično.

Obvestilo Uprave RS za zaščito in reševanje spodaj objavljamo v celoti:

Na podlagi 4. člena uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Ur. l. RS, št. 4/2006), Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglaša prenehanje velike požarne ogroženosti naravnega okolja od 20. marca 2012 v občinah na območju Izpostav Uprave RS za zaščito in reševanje Kranj, Trbovlje, Celje, Slovenj Gradec, Maribor, Postojna, Koper in Nova Gorica. Prav tako velja prenehanje velike požarne ogroženosti na območju občin Medvode, Vodice, Komenda, Kamnik, Mengeš, Trzin, Lukovica, MO Ljubljana, Ig, Škofljica, Grosuplje, Logatec, Vrhnika, Borovnica, Brezovica, Log-Dragomer, Dobrova-Polhov Gradec, Horjul, Dol pri Ljubljani, Litija, Šmartno pri Litiji, Moravče, Domžale in Ivančna Gorica na območju Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Ljubljana.

V občinah na območju Izpostav Uprave RS za zaščito in reševanje Murska Sobota, Ptuj, Brežice in Novo mesto ter v občinah Loški Potok, Sodražica, Velike Lašče, Ribnica, Dobrepolje, Kočevje, Osilnica in Kostel na območju Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Ljubljana še vedno velja velika požarna ogroženost naravnega okolja z dne 7. marca 2012.

Do preklica prav tako velja velika požarna ogroženost naravnega okolja v občinah, ki so veliko požarno ogroženost naravnega okolja razglasile same.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava