bela krajina

Pomoč pri iskanju dela za brezposelne v Pokolpju

22.3.2012 | 12:30 | STA

Info točki, ki se v Kočevju in Črnomlju nahajata v neposredni bližini  urada za delo, so sredi februarja v Kočevju predstavile: vodja projekta Ana Kukić  (desno), vodja službe za odnose z javnostmi Tanja Podobnik Zec in  direktorica OS ZRSZ Ljubljana Barbara Vrtačnik. (Foto: M. L.-S., arhiv DL)

Info točki, ki se v Kočevju in Črnomlju nahajata v neposredni bližini urada za delo, so sredi februarja v Kočevju predstavile: vodja projekta Ana Kukić (desno), vodja službe za odnose z javnostmi Tanja Podobnik Zec in direktorica OS ZRSZ Ljubljana Barbara Vrtačnik. (Foto: M. L.-S., arhiv DL)

Kočevje, Črnomelj, Metlika - V okviru projekta Za Pokolpje - aktivno in dejavno! se v teh dneh v Kočevju, Črnomlju in Metliki začenja usposabljanje za brezposelne. Po pričakovanjih se bo v projekt vključilo 1000 iskalcev zaposlitve, od katerih naj bi jih četrtina tudi dejansko našla delo. Pri tem bodo posebno pozornost posvetili romskim udeležencem.

Usposabljanje, za katerega 85 odstotkov sredstev prispeva EU, je med drugim namenjeno prepoznavanju razvojnih in zaposlitvenih priložnosti v Pokolpju. Prednostno se vanj vključujejo osebe, ki težje najdejo zaposlitev, so sporočili iz republiškega zavoda za zaposlovanje.

Udeležencem bodo predstavili možnosti izobraževanja, usposabljanja in samozaposlovanja, tudi na področjih, kot so zelena ekonomija, turizem in socialno podjetništvo. Ob tem jim bo v okviru poglobljenega usposabljanja omogočeno tudi aktivno iskanje zaposlitve pod vodstvom mentorja.

Eden od sklopov poglobljenega usposabljanja bo v celoti posvečen romskim udeležencem, predvsem s spodbujanjem medkulturnega dialoga in enakih možnosti na trgu dela, svetovanjem za vključevanje na trg dela in aktivno iskanje zaposlitve ter predstavljanjem dobrih praks in konkretnih zaposlitvenih možnosti.

Za razliko od večjih središč, kjer so doslej potekala tovrstna usposabljanja, se tokrat projekt izvaja v krajih, ki so blizu udeležencem. V osnovno usposabljanje se lahko vključijo tamkajšnji brezposelni, ki niso prijavljeni na zavodu in doslej niso aktivno iskali dela, medtem ko se lahko v osnovno in poglobljeno usposabljanje vključijo registrirani brezposelni in iskalci zaposlitve, katerih zaposlitev je ogrožena.

‹ nazaj

Komentarji (1)

24.3.2012Ocenidiskriminacija 
Pri tem bodo posebno pozornost posvetili romskim udeležencem. Saj smo vsi enaki, zakaj pa to? Kaj pa če bodo v Ljubljani zaskrbljeni?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava