Čistili Slovenijo in Bučno vas

24.3.2012 | 16:45

Foto:I. V.

Foto:I. V.

Foto:I. V.

Foto:I. V.

Novo mesto - Po do sedaj zbranih podatkih se je v 67 odst. občin v vseslovenski akci Očistimo Slovenijo sodelovalo 182.349 prostovoljcev. Končnih podatkov še ni, po ocenah organizatorjev pa se je z divjimi odlagališči odpadkov in smeti raztresenimi po naseljih in ob planinskih poteh spopadlo več kot 200.000 prostovoljcev, saj se je akciji pridružilo tudi precej nenajavljenih udeležencev. Podatkov o udeležbi v jugovzhodni Sloveniji oziroma na Dolenjskem, v Beli krajini, Posavju in kočevsko ribniškem koncu še ni.

Koordinator za jugovzhodno Slovenijo Matjaž Grum pravi, da podatki o udeležbi s terena še prihajajo, a bo število udeležencev po prvih ocenah nekaj odstotkov manjše kot pred dvema letoma, a kljub temu še vedno veliko. Natančnejše podatke o količini zbranih odpadkov bodo dala komunalna podjetja, ko bodo zbrano odpeljala na deponije oziroma tja, kamor določene vrste odpadkov sodijo.

V krajevni skupnosti Bučna vas (od tam so tudi naše fotografije), ki se je tudi tokrat, tako kot pred dvema letoma, zelo dobro organizirala, je v akciji sodelovalo blizu dvesto krajanov in gostov iz drugih koncev mesta, po oceni traktoristov, ki so predvsem iz bližnjih gozdov s prikolicami odvažali odpadke na kupe ob cesti, pa so zbrali približno 120 kubičnim metrov odpadkov, med katerimi je tudi precej plastične izolacije od bakrenih električnih  kablov.

Akcijo so krajani Bučne vasi zaključili pred gostilno Na vasi, kjer ni manjkalo ne golaža, odličnega lanskega cvička in tudi dobre volje ne. Predsednica krajevne skupnosti je požela velik aplavz, ko je ob zaključku obljubila, da bodo pripravili akcijo tudi prihodnje leto v enakem obsegu kot letos, ne glede na to, ali bomo v Sloveniji imeli skupno akcijo ali ne.

I. V.

Galerija

Komentarji (6)

24.3.2012Ocenihugo 
Sedaj ko ste pospravili prebivalcem bližnjega naselja,bodo lahko spet novo robo nosili v gozd,pa ne samo oni,tudi civili !!!!
24.3.2012Oceniewrewrew 
v novem mestu max. 100 ljudi
25.3.2012OceniPLEŠKO 
Ja kje je pa bil MESOJEDEC,da ga ni na nobeni slik.A se je mogoče odselu iz Bučne vasi???
25.3.2012OceniBagi 
Tudi Mesojedec je bil na akciji, le na fotografijah ga ni.
25.3.2012Oceniandrej 
V KS BUČNA VAS SMO OPRAVILI ZELO VELIKO DELO PO CELOTNEM OBMOČJU KRAJEVNE SKUPNOSTI -- NAJVEČ ODPADKOV JE BILO NABRANIH V BLIŽINI ROMSKEGA NASELJA, KJER SO ODPADKE ODVAŽALI TRIJE TRAKTORISTI , V AKCIJI JE BILO UDELEŽENIH OKOLI 180 KRAJANOV, PREDSTAVNIK ZAVODA ZA GOZDOVE , DOLENJSKEGA LISTA , STRANKE SDS NOVO MESTO ,.....GOSTIŠČE NA VASI NAM JE NA KONCU POSTREGLO ŠE Z DOBRO MALICO. VSEM HVALA
27.3.2012Oceninande 
kaj pa nasi romi so kaj pomagal?

Komentiraj prispevek