Sevničani so se sprehodili do zmage nad Škofljico

25.3.2012 | 12:30

Miloš Djurdjevič je realiziral vseh šest sedem metrovk in bil učinkovit še petkrat iz igre.

Miloš Djurdjevič je realiziral vseh šest sedem metrovk in bil učinkovit še petkrat iz igre.

Mladi Luka Pernovšek je takole ukanil v predzadnji minuti tekme solidnega vratarja Škofljice Blaža Kacijana.

Mladi Luka Pernovšek je takole ukanil v predzadnji minuti tekme solidnega vratarja Škofljice Blaža Kacijana.

Primož Plazar je pokazal, kako se bori.

Primož Plazar je pokazal, kako se bori.

Sevnica - Sevniški rokometaši so sinoči v 1. B državni rokometni ligi rutinirano premagali RK Škofljica Pekarna Pečjak s 33:26 (16:12). Gostje so minimalno povedli le v prvih minutah tekme, ko se sevniški stroj še niti ni dobro ogrel, potem je krenilo kot po maslu, čeprav so domačini še vedno igrali brez nekaterih ključnih poškodovanih igralcev.

Zato je trener sevniškega moštva Jernej Rantah moral zaupati večjo minutažo mlajšim igralcem, res pa je, da je, ne le tem, lahko s svojo borbenostjo za zgled prodorni veteran Primož Plazar, ki je kot krožni napadalec stalno vnašal nemir v obrambo gostov in bil za nameček še zelo učinkovit, saj je šestkrat zatresel mrežo Škofljičanov.

Največ, 11 zadetkov za domačine je sicer dosegel Miloš Djurdjevič, ki je realiziral vseh šest sedemmetrovk.

Pri domačinih je bil zelo dobro razpoložen za igro Goran Brečko, kot dirigent moštva in hkrati učinkovit strelec s petimi zadetki. Štiri je dodal Aleš Kozole, tri Matic Stegne, po dva pa Anže Nered in Luka Pernovšek.

Za goste sta po osemkrat zadela mrežo tokrat razpoloženih domačih vratarjev Klemna Sikoška in Martina Kosa, Darjan Vojin in Ožbej Lukanc.

Pohvaliti velja dobro sojenje Mitje Jagra in Matjaža Kočevarja, ki sta videla vse in piskala takrat, ko je bilo to potrebno, dopuščala sta borbeno, a ne grobe igro, česar bi si želeli od vseh mož v črnem na igriščih.

Sevničani tako po sinočnji zmagi ostajajo v bitki za prvaka in uvrstitev v 1. A ligo. V prihodnjem krogu gostujejo v Cerkljah.

Besedilo in foto: P. P.

Galerija

Komentarji (3)

25.3.2012Oceninavijač 
Dobra igra Sevničanov - zmaga je pomembna za napredek v 1A ligo, samo sodnika pa sploh nista vedela kje sta in kaj se dogaja na igrišču ,očitno je igra potekala PREHITRO in nista dohajala tempa. Pohvale borbeni obrambi z vratarjema , pa tudi realizacija napada je bila dobra. Bravo PLAVI
25.3.2012Ocenirokometaš 
Še ena zmaga domačih rokometašev ,dobra igra v obrambi in napadu. Bravo Primož in ostali .Poškodovanim želim ,da se čimprej vrnejo v igro in pomagajo do novih zmag in uspehov.....
25.3.2012Ocenirokometni navijač 
Super ste celotna ekipa ; naj vam igra teče še naprej, da nam bodo zmage v veselje in ponos. Upam , da se bo našlo kaj denarja , da boste lahko drugo sezono igrali med rokomerno elito.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava