Pokrajinski odbor Desusa za Erjavčev odstop

26.3.2012 | 12:00

Podpredsednica novomeškega odbora Desusa Ana Bilbija in novi predsednik pokrajinskega odbora Jože Jazbec. (Foto: B. B.)

Podpredsednica novomeškega odbora Desusa Ana Bilbija in novi predsednik pokrajinskega odbora Jože Jazbec. (Foto: B. B.)

Novo mesto - Pokrajinski odbor Desusa (Dolenjska, Posavje in Bela krajina), ki ga od 20. marca vodi Jože Jazbec, je začel z aktivnostmi za sklic izrednega kongresa stranke, na katerem bi radi zamenjali predsednika stranke Karla Erjavca.

»Poročila s terena in vseh 14 predsednikov občinskih odborov izražajo nezaupanje do vodstva stranke in nezadovoljstvo z dogajanjem po državnozborskih volitvah. Zavračamo tudi poteze in izjave predsednika stranke v zvezi s spričevalom poslanca Simčiča. Desus je med ljudmi in v medijih zaradi tega deležen posmeha. Vedno smo govorili, da smo resna in odgovorna stranka, Erjavec pa dela v nasprotju s tem,« pravi Jazbec, ki je na predsedniškem mestu pokrajinskega odbora nasledil Milana Laha, ki je s položaja protestno odstopil v začetku leta, po odločitvi vrha stranke za vstop v desno koalicijo.

Pokrajinski odbor Desusa se je na svoji zadnji seji zavzel za sklic izrednega kongresa stranke in k temu pozval tudi preostalih devet pokrajinskih odborov. Za sklic kongresa potrebujejo soglasje vsaj štirih od desetih regijskih odborov. Jazbec je prepričan, da jim bo to uspelo, saj so z Erjavcem nezadovoljni tudi drugje, s podobnimi aktivnostmi so npr. že začeli v novogoriškem odboru stranke.

B. Blaić

Zvočni zapisi

Jože Jazbec o Karlu Erjavcu: Predsedniki strank so zamenljivi, članov je pa vse manj

Komentarji (48)

26.3.2012OceniBob 
Absolutno podpiram PO Desus, da se loti odstavljanja Erjavca. Ker jim dela sramoto. Edino kar mi ni čisto OK pa je, da se sklicujejo izključno na poslanca Simčiča. Ko pa vsi vemo, da vam je Erjavc trn v peti že od takrat, ko je prestopil k Janši. Torej gospoda upokojenci, pogumno naprej. Ampak brez skritih adtutov v rokavu, da ne bomo tudi vas imeli za pokrite rihte. Recite raje bobu bob in ukrepajte!
26.3.2012Ocenixxx 
Zdaj je on minister, dosegel je kar je hotel in se mu j e be za penzjoniste, tud oglas se ne ko pravjo da bodo skinl regres za upokojence, Žalostno.
26.3.2012OceniUps!!! 
Kapo dol za prizadevanja! Erjavec je s svojimi izjavami v prid barabiji Simčiča izgubil tudi lastno poštenost in kredibilnost, posredno pa tudi stranka DeSUS. Preje ko se ga znebite, bolje za stranko! Je pa tudi že čas, da ena izmed parlamentarnih strank predlaga zakonske rešitve, na temelju katerih bo dokazano nepoštenim poslancem mogoče odvzeti mandat, tiste pa, ki se znajdejo v sodnih preiskavah ali pa na zatožnih klopeh, pa do pravnomočnosti sodbe vsaj suspendirati. Brez kakršnih koli nadomestil ali pravic, ki izhajajo iz poslanskega mandata !!!
26.3.2012Ocenikritik 
Ja sram je lahko Erjavca, da je tako pokvarjen zaradi enega poslanskega sedeža in delat bedake iz cele slovenije, če bi bil pošten bi takoj tega pokvarjenga Simčiča nagnal in ubranil čast sebe in DESUSa
26.3.2012Ocenioseba 
Slabo se piše državi,če bodo imeli glavno besedo"dinozavri"iz desusa.Lepo uživajte penzijo in pustite vodenje države in gospodarstva mlajšim in bolj razgledanim.Socializem je mimo ljubi "desusovčki",zato dajte mir!!!
26.3.2012OceniUf madonca .... 
Oseba - do neke mere imaš celo prav, vendar je bilo prav mnenje osivelih očakov v zgodovini cenjeno in spoštovano. Kako relativno mladi vodijo državo in gospodarstvo doživljamo ta trenutek. Povzpetništvo in mladost še ne pomenita razgledanost in modrost. Prav nasprotno! Socializem je tudi (žal) minil in nastopilo je obdobje neokapitalizma v najslabši mogoči različici, zato bi bilo modro upoštevati mnenja izkušenih "desusovčkov"!!! Slabo se piše državi, ki jo vodijo ali jo želijo voditi prepotentni, vase zaverovani narcisoidni mladiči, ki mislijo, da so pozobali vso pamet sveta že s tem, da so visokošolski študij zaključili po dvanajstih letih ....
26.3.2012OceniStane 
Z DESUSom je konec. Na naslednjih volitvah ne bodo prestopili praga za vstop v parlament. Ko deklarirano leva stranka omogoči izvolitev klerikalne vlade, kasneje pa še z vsemi štirimi brani poslanca-ponarejevalca, preprosto izgubi vso kredibilnost. Korl je najvecja k**** v slovenski politiki, pripravljen prodati svojo mamo v zameno za pomembno funkcijo zase. Ampak njega bo poraz stranke na naslednjih volitvah še najmanj skrbel...z lahkoto si ga predstavljam v SDSu.
26.3.2012OceniJan 
Pozabljate da je Desus že bil v prejšnji desni vladi. Žovč pa zlivajo užaljeni skrajni levičarji in bivši borci, ki so preveč slepo verjeli Stanovniku, Kučanu in Jankoviču pred volitvami. Čakajo nas bolj pomembne odločitve in gospodarsko okrevanje, kot pa kdo bo na čelu upokojenske stranke, ki brez Erjavca že na prejšnjih volitvah ne bi prišla v parlament. Če se njega znebijo bo to še zadnji strel v koleno za to stranko. Zato si pa tega tudi ne bodo upali narediti. Tako ali tako so vsi s ketnami priklenjeni na korito. Levo, desno... vseeno. Važno da si zraven
26.3.2012Ocenijanezkranjski 
Tako je, žal !! Če te ni zraven, boš aut. Tako se bo izgleda v bodoče res zgodilo. Politika pač ni za načelne, ampak računica. Torej, pa-pa desus.
26.3.2012OceniUps!!! 
Res nas čakajo zelo pomembne odločitve , gospodarsko okrevanje in kobacanje iz recesijske godlje, toda ali nas iz vsega hudega rešijo plagiatorji, ponarejevalci in sprenevedavi, notorični lažnivi kljukci ? Z vsem skupaj pa Stanovnik in Kučan nimata kaj dosti, še manj pa "užaljeni skrajni levičarji in bivši borci!!!Prvi pravzaprav predstavljajo zanemarljivo manjšino, druge pa moraš celo po belem dnevu iskati z žarometi -so že rariteta .... Skratka-politiko očistiti oportunistov, samozvanih "rešiteljev" in puhloglavih "uvoženih" klovnov, ki so se v času, ko smo povprečni Slovenci vseh smeri in nazorov gradili temelje do nedavno uspešnega slovenskega gospodarstva, bolj, večinoma pa manj uspešno udinjali po evropskih in južnoameriških deželah.Kateri so levi in kateri desni pri vsem skupaj ni pomembno, ker če ni uspel na levi, se je priključil desni, če patudi tam ne, potem pa je ustanovil svojo stranko ..... Resno pa me skrbi, če lider neke stranke, celo minister !!! javno podpira ponarejanje z besedami, češ-saj po določenih letih zastara celo kaznivo dejanje umora , ponarejeno spričevalo g. Simčiča pa je le malenkosten kiks, ki je že zastaral ....Torej za g. Erjavca povsem normalno? Za ministra nedostojno, nedopustno in nezaslišano ... Dol z njim !!!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava