DOLENJSKI LIST

Dolenjski list
Germova ulica 4
8000 Novo mesto, p.p. 212
(07) 39 30 500
info@dolenjskilist.si
spletno.urednistvo@dolenjskilist.si

sobnedpontorsre
napoved napoved napoved napoved napoved
22°C 17°C 13°C 14°C 16°C
30°C 23°C 18°C 22°C 23°C
jun
25

Gorenjski slavček bo zažvrgolel v Semiču

27.3.2012 | 17:15

Utrinek iz predstave. (Foto: R. V.)

Utrinek iz predstave. (Foto: R. V.)

Simon Krečič in Zdravko Perger. (Foto: R. V. )

Simon Krečič in Zdravko Perger. (Foto: R. V. )

Semič - V Kulturnem centru v Semiču so pred operno predstavo Gorenjski slavček Antona Foersterja, ki bo uprizorjena 9. aprila, pripravili tiskovno konferenco. Udeležila sta se je operni pevec Zdravko Perger in dirigent predstave Simon Krečič. Preprostost in razumljivost zgodbe, sporočilnost, dogajanje v domačem okolju, komične situacije, ljudske pesmi, ljubka iskrena glasba – vse to so dejavniki, ki Gorenjskega slavčka uvrščajo še danes med največkrat izvajane in najbolj priljubljene slovenske opere.

Na velikonočni ponedeljek se bo na odru v Semiču predstavilo kar okoli 100 izvajalcev, in sicer simfonični orkester Domžale -Kamnik ter pevci vokalnih skupin Šumnjak in Grlice iz Budanj. Premierni nastop so izvedli 20. novembra lani, doslej pa so s predstavo že gostovali v Postojni, Ajdovščini in Gorici. Režiser predstave Zdravko Perger, ki se tokrat prvič predstavlja v tej vlogi, je poudaril, da je Kulturni center v Semiču ena redkih dvoran, v kateri bodo lahko brez večjih težav izvedli celotno predstavo.

Dirigent Simon Krečič, ki je močno navezan na semiški konec, saj njegova mati izvira iz Kota pri Semiču, se prav tako veseli gostovanja. Čeprav je časa vse manj in obveznosti vse več, še vedno vsako poletje prihaja na dopust v Belo krajino. Zadovoljen pa je tudi direktor Kulturnega centra Ferdinand Jakša, saj se vstopnice za predstavo že zdaj dobro prodajajo. Prepričani so, da bo komična operna Gorenjski slavček že nekaj dni pred uprizoritvijo v Semiču popolnoma razprodana.

Rudi Vlašič

Galerija

Ferdinand Jakša
Gorenjski slavček (5)
prizor iz predstave
Simon Krečič in Zdravko Perger
Simon Krečič
Zdravko Perger

Komentiraj prispevek

Uporabniško Ime

e-Naslov

Vaš komentar

Izračunajte vsoto devet in štiri: