kultura

Tekmovanje mladih glasbenikov

29.3.2012 | 08:45 | R. B.

Monika Stefanciosa (Foto: R. Božič)

Monika Stefanciosa (Foto: R. Božič)

Velenjski Kvartet klarinetov (Foto: R. Božič)

Velenjski Kvartet klarinetov (Foto: R. Božič)

Novo mesto - V Kulturnem centru Janeza Trdine je včeraj potekal drugi izmed treh koncertov prvonagrajencev 41. tekmovanja mladih glasbenikov Slovenije. Prvega so v torek priredili v Ljubljani, zaključni koncert pa drevi prirejajo v Mariboru.

Na letošnjem tekmovanju med 12. in 22. marcem so se mladi glasbeniki pomerili v igranju violine, viole, violončela, kontrabasa, orgel, citer, harfe, kitare, v komornih skupinah s pihali in solfeggiu.

Kot je ob novomeškem koncertu povedal predsednik organizacijskega odbora tekmovanja in ravnatelj Glasbene šole (GŠ) Krško Drago Gradišek, je vsako leto opazen izjemen napredek tekmovalcev, kar je zasluga okolja, ki razume in spoštuje glasbeno-izobraževalno delo, in vestnega dela mentorjev, učiteljev ter učencev.

Na novomeškem koncertu so se predstavili citrarka Monika Stefanciosa iz GŠ Laško-Radeče, harfistka Leto Križanič Žorž iz GŠ Jesenice, violinist Nikola Pajanović iz GŠ Ljubljana Moste-Polje, kitarist Erik Mihelič iz mariborskega Konservatorija za glasbo in balet, Kvartet klarinetov velenjske GŠ Fran Korun Koželjski in še nekaj mladih glasbenikov.

‹ nazaj

Galerija (6)

Leto Križanič Žorž
Matija Potisk in Nikola Pajanović
Nikola Pajanović
Erik Mihelič
Monika Stefanciosa
Velenjski Kvartet klarinetov

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava