kultura

Druga novomeška pomlad: danes dobrodelna dražba Triptiha

29.3.2012 | 10:05 | M. M.

Sebastjan Šeremet, Igor Obradinovič in Nejc Smodiš med nastajanjem Triptiha v Sokolskem domu. (Foto: I. V., arhiv DL)

Sebastjan Šeremet, Igor Obradinovič in Nejc Smodiš med nastajanjem Triptiha v Sokolskem domu. (Foto: I. V., arhiv DL)

Novo mesto - Želja pomagati je združila gibanje Druga novomeška pomlad in tri novomeške slikarje, Igorja Obradinoviča, Sebastjana Šeremeta in Nejca Smodiša v umetniški akciji Slikarji brez meja. Kot smo poročali, je tako zadnje tedne nastajalo skupno slikarsko delo pod delovnim naslovom Triptih. Ustvarjalci ga bodo prodali na današnji dražbi in izkupiček v celoti podarili socialno šibki novomeški družini, izbrani v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Novo mesto, so sporočili iz omenjenega gibanja.

Dražba bo potekala danes od 18. ure dalje v Narodnem oz. Sokolskem domu. V kolikor na dražbi ne bi bili uspešni, pa bi vseeno želeli pomagati s svojim denarnim prispevkom, lahko to storite z nakazilom na transakcijski račun Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto št. 0297 0025 9477 202, sklic 903002. Veseli bodo še tako majhnega prispevka. Na dražbi bodo avtorji ponudili v odkup vsak še po eno delo, iz izkupička prodaje slednjih pa bodo pokrili materialne stroške izdelave Triptiha.

Projekt Slikarji brez meja poteka pod okriljem Druge novomeške pomladi, nepolitične civilne iniciative, ki se zavzema za izboljšanje kvalitete življenja v Novem mestu. Dražba bo del širše umetniške akcije, namenjene novomeškim ustvarjalcem in obujanju dogajanja v mestnem jedru. Ob 19.30 namreč sledi pokušina vin v butični vinoteki Malimačka, nakar se bo dogajanje preselilo v čajarno Stari most in knjigarno Goga. V čajarni boste lahko prisluhnili potopisnemu predavanju Roka Kofola o Nepalu in Tibetu, v knjigarni pa bo ob istem času, ob 20. uri literarno preformativni dogodek »Pesmi z listka« Branka Potočana. Zvečer ob 22. uri sledi še koncert novomeške glasbene skupine Eegloo v klubu LokalPatriot.

‹ nazaj

Komentarji (2)

29.3.2012OceniLogos 
Saj nekaj pohvalnega!
29.3.2012OceniTaMauNMvelikaN 
iskrene čestitke za tako plemenito pobudo, ter impresivno slikarsko mojstrovino. le tako naprej, ter upam da se dražba, kolikor le najboljše izteče v korist izbrane socialno šibke družine. Srečno in le tako naprej

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava