Vlak trčil v avto. Mladoletnik vozil po AC. Delovna nesreča

29.3.2012 | 11:40

ilustrativna fotografija (Foto: J. A., arhiv DL)

ilustrativna fotografija (Foto: J. A., arhiv DL)

Metliški policisti so včeraj okoli 15.30 odhiteli na kraj prometne nesreče, ki se je zgodila na prehodu ceste čez železniško progo v Dobravicah. Ugotovili so, da 45-letni voznik osebnega avtomobila opel astra pri prečkanju nezavarovanega železniškega prehoda ni ustavil in je zapeljal na prehod v trenutku, ko je iz smeri Črnomlja pripeljal potniški vlak in trčil v vozilo. V nesreči se k sreči ni nihče poškodoval. Policisti so povzročitelju nesreče izdali »le« plačilni nalog.

Pijan povzročil nesrečo

Sinoči okoli 21.30 so bili črnomaljski policisti obveščeni o prometni nesreči v Črnomlju. 46-letni voznik osebnega avtomobila je po njihovih ugotovitvah zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil druge voznice. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,93 miligrama alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

Mladoletnika ustavili na avtocesti

Policisti so med kontrolo prometa na avtocesti nekaj po 19. uri ustavili mladoletnika, ki je vozil osebni avtomobil kia pride in med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. Med postopkom so še ugotovili, da avtomobil ni veljavno registriran in zavarovan in so na njem nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Poškodovano vozilo so mladoletniku zasegli in na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

Kradli tobak in agregat

V noči na sredo je na območju Policijske postaje Dolenjske Toplice nekdo vlomil v trgovino in ukradel tobačne izdelke. Škode je za okoli 500 evrov.

V okolici Šentjerneja pa je včeraj neznanec z gradbišča vzelagregat in lastnika oškodoval za okoli 2000 evrov.

Pijan zmerjal še policiste

Metliški policisti so sinoči nekaj po 19. uri posredovali še zaradi kršitve javnega reda in miru v naselju v okolici Metlike. 51-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, se kljub ukazom varuhov reda ni pomiril in je nadaljeval s kršitvijo, zato so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi kršenja javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Delavca odpeljali v bolnišnico

Krški policisti so bili včeraj nekaj pred 17. uro obveščeni o nesreči pri delu na delovišču v Krškem. Huje poškodovanega 64-letnega moškega so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je moški upravljal delovni stroj. Ob odrivanju materiala se je stroj prevrnil. O nesreči so obvestili pristojnega inšpektorja za delo, o ugotovitvah pa bodo po končanem postopku seznanili tudi pristojno tožilstvo.

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava