posavje

Radeče Papir v stečaj

2.4.2012 | 13:30 | STA, M. M.

Foto: P. P., arhiv DL

Foto: P. P., arhiv DL

Celje, Radeče - Okrožno sodišče v Celju je danes ustavilo postopek prisilne poravnave nad družbo Radeče Papir in začelo stečajni postopek. Stečajni upravitelj je Borut Soklič, dosedanji prisilni upravitelj. Upniki lahko terjatve, ki jih še niso prijavili v prisilni poravnavi, prijavijo do 2. julija, je razvidno iz današnje objave na Ajpesu.

Upniki lahko svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice prijavijo v treh mesecih, zadnji dan je 2. julij. Upnikom, ki so svoje terjatve že pravočasno prijavili v prisilni poravnavi, teh terjatev ni treba še enkrat prijavljati v stečajnem postopku.

Eden izmed direktorjev radeške papirnice Janez Pezdirc je danes pojasnil, da so z uvedbo stečaja vsa pooblastila upravi družbe, ki jo je vodil Janez Pelhan, prenehala oz. so zdaj v rokah stečajnega upravitelja. Na vprašanje, ali zdajšnja uprava razmišlja o ustanovitvi neke nove družbe, ki bi prevzela posle in delavce iz tovarne v stečaju, je Pezdirc povedal, da se o tem veliko pogovarjajo, vendar se morajo pred dokončno odločitvijo uskladiti s stečajnim upraviteljem.

Pezdirc je sicer direktor hčerinske družbe radeške papirnice Muflon, ki se ukvarja s proizvodnjo samolepilnih papirjev in folij, papirne konfekcije ter grafičnih proizvodov. To podjetje, ki ima zaposlenih okrog 120 delavcev, naj bi poslovalo pozitivno in zanj ne bo predlagali stečaja.

‹ nazaj

Komentarji (4)

3.4.2012Ocenipero 
žalostno za delavce in sramotno za NLB, da ni dala še tistih 800.000 evrov posojila papirnici, milijon odpravnine se je pa našel za njihovega eks šefa Kramarja!Da o tajkunčku Tevžu niti ne izgubljam besede, on je še ni slišal za solidarnost, ampak ga zanima samo kako bo še bolj nabasal svoj žep.
3.4.2012OceniNLP 
Banke so že tako ali tako v težavah, saj posojajo milijone tistim, ki so pri koritu, Tevž pa naj bi bil eden najbogatejših Slovencev z veliko milijoni.
3.4.2012OceniLDS  
lastnik je najbrž več denarja pobral iz te firme kot sedaj banka ni dala kredita, t
3.4.2012OceniNLP 
Žal so delavci brez moči - denar ima glavno besedo in se ve, kdo ga ima. Žalostno dejstvo je, da bo socialna stiska ljudi zelo velika, medtem ko se bo lastnik sončil nekje na katerem izmed otokov v južnem morju.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava