dolenjska

FOTO: Most bo povezal občini Žužemberk in Ivančna Gorica

4.4.2012 | 14:15 | Foto in tekst: J. A.

FOTO: Most bo povezal občini Žužemberk in Ivančna Gorica
FOTO: Most bo povezal občini Žužemberk in Ivančna Gorica

Breg, Drašča vas - Župana občin Žužemberk in Ivančna Gorica, Franc Škufca in Dušan Strnad, ter direktor novomeškega CGP Marjan Pezdirc so točno opoldne podpisali pogodbo o izgradnji novega mostu na reki Krki, ki bo povezoval Draščo vas (v žužemberški občini) in Breg (v ivanški občini). Sedanji most je lesen, popolnoma dotrajan in zelo nevaren, zato ga bo izvajalec del (CGP) podrl in zgradil novega, betonskega, dolg bo 24 metrov in širok 5,6 metra, stal bo na dveh podpornikih. Naložbo, ki naj bi stala 190.000 evrov, bosta pokrili žužemberška in ivanška občina, vsaka od njiju bo prispevala polovico.

"Za naše občane je ta most pomemben predvsem zato, ker bo to najkrajši dostop do državne ceste in avtobusne postaje na Bregu," je povedal Škufca in dodal, da bo izvajalec moral upoštevati naravne razmere v reki in v času drstenja rib ne bo smel posegati v strugo.

"Naša želja je, da promet po tem mostu ne bo potekal le enosmerno," je rekel Strnad in izpostavil, da bo pridobitev velikega pomena za razvoj turizma v njihovi občini.

Pezdirc je zagotovil, da se bodo držali pogodbenih rokov in da bodo konec oktobra ali v začetku novembra že lahko občudovali novi most.

Vaščani Drašče vasi si želijo, da bi z njihove strani čim prej uredili tudi spodoben dostop do mostu, saj je zaenkrat makadamska cesta, ki vodi do njega, primerna le za traktorje in terenska vozila.

Zvočni zapisi

Franc Škufca o novem mostu med Draščo vasjo in Bregom

‹ nazaj

Galerija (11)

most 1
most10
most11
most2
most3
most4
most5
most6
most7
most8
most9

Komentarji (2)

12.4.2012Ocenijože 
Škufca, ali imata s podžupanom kakšne posebne odnose, da ne moreta eden brez drugega.
14.4.2012Ocenitipo  
hihihi ampak res... al je pa senca županova...hahaha

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava