košarka

Krka izgubila tudi v Domžalah

5.4.2012 | 08:50 | I. V./STA

Smiljan Pavič (levo, s tekme s Šoštanjem) je v odločilnem trenutku tekme zgrešil oba prosta meta in Domžalčanom odprl vrata do zmage. (Foto: I. V., arhiv DL)

Smiljan Pavič (levo, s tekme s Šoštanjem) je v odločilnem trenutku tekme zgrešil oba prosta meta in Domžalčanom odprl vrata do zmage. (Foto: I. V., arhiv DL)

Novo mesto - Po slabi predstavi in nepričakovanem porazu v soboto doma proti Šoštanju so košarkarji Krke sinoči pogrnili še na popravnem izpitu, ki so ga imeli v Domžalah in si tako zmanjšali možnosti, da bodo tudi prihodnjo sezono igrali v jadranski ligi.

Košarkarji Krke so imeli tokrat zmago že v rokah, a jim v zadnjih dveh minutah ni uspelo zadržati sedmih točk prednosti, svoje pa je prispeval kot že vso sezono tudi katastrofalno slab izkoristek prostih metov, ki je komaj presegel mejo petdesetih odstotkov (56).

V dvorani Komunalnega centra v Domžalah so bili gledalci priče pravi košarkarski srhljivki v režiji kandidatov za ligo Aba, ki se je za varovance domačega stratega Zmaga Sagadina končala nadvse srečno. Krka je v zadnjih dveh minutah in pol zapravila sedem točk prednosti, junak Domžal pa je postal Dražen Bubnič, ki je v zadnji sekundi položil žogo skozi obroč za zmago z 79:78.

Derbi četrtega kroga je upravičil vsa pričakovanja, saj sta ekipi prikazali pravo prvoligaško predstavo, v kateri je bil rezultat kar 27-krat izenačen. Do 35. minute si namreč nobena ekipa ni priigrala več kot štirih točk prednosti; toliko jih je najprej imel Helios v zaključku prvega polčasa, Novomeščani pa v štartu drugega dela.

Ob izjemni izenačenosti ter borbenosti sta ekipi vstopili v zadnjih pet minut s prednostjo 69:67 za Helios. A tu se je domačim za nekaj časa ustavilo, Krka pa je v dobrih dveh minutah pobegnila na 76:69. A tekma s tem še zdaleč ni bila končana. Helios se je junaško vrnil, prišel v zadnji minuti na 75:76, v igri živcev in prostih metov pa je šest sekund pred koncem po dveh zgrešenih metih Smiljana Paviča dobil možnost za zmago. Lepo akcijo je zaključil najboljši strelec tekme Bubnič (21 točk) in veliko ter za Helios pomembno slavje se je začelo.

Drugi zaporedni poraz je za Krko slab obet pred nedeljskim derbijem z Unionom Olimpijo v dvorani Leona Štuklja, Helios na drugi strani pa bo naslednjo tekmo v soboto, 7. aprila, začel z drugega mesta na lestvici.

Helios : Krka 79:78 (22:23, 40:41, 63:63)

Helios: Besedič 5 (2:2), Pašalić 12, Čebular 3, Bubnič 21 (1:2), Petrovič 5, Črešnar 2 (2:4), Gay 12 (2:2), Prepelič 19 (4:5).

Krka: Abdul Hamid 3, Lučić 3, Rojc 2, Murić 7, Pavič 13 (3:7), Nissim 11 (2:2), Dragić 14, Krivec 2, Balažič 8 (1:1), Lalić 15 (5:6).

Prosti meti: Helios 11:15, Krka 11:16.

Met za tri točke: Helios 10:22 (Prepelič 3, Gay 2, Pašalić 2, Besedič, Čebular, Petrovič), Krka 5:13 (Balažič, Nissim, Abdul Hamid, Lučić, Murić).

Osebne napake: Helios 24, Krka 24.

Pet osebnih: Balažič (40.), Pašalić (40.).

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava