avto moto

Uvodna dirka članskega državnega prvenstva v Krškem

6.4.2012 | 06:30 | Mitja Pungarčič

Domači ljubitelji speedwayja največ pričakujejo od Sama Kukovice in Aleksandra Čonde. (Foto: J. L.)

Domači ljubitelji speedwayja največ pričakujejo od Sama Kukovice in Aleksandra Čonde. (Foto: J. L.)

Krško - Na velikonočno nedeljo se bo z dirko članskega državnega prvenstva Slovenije in Hrvaške začel lov na naslov državnega prvaka med posamezniki za sezono 2012. Od domačih voznikov se bodo v članski konkurenci v boj za naslov podali Aleksander Čonda, Denis Štojs, Samo Kukovica, Žiga Žadkovič in Matic Ivačič. Manjkal bo le poškodovani Matija Duh.

Po uvodnih ekipnih dirkah in eni odpeljani dirki mladinskega prvenstva, se bo tokrat ob 15. uri na stadionu Matije Gubca iz vrst domačega AMD Krško v boj podali peterica domačih voznikov. Pred tradicionalno otvoritveno dirki, ki jo vsako leto na veliko nedeljo priredi AMD Krško, se ljubitelji speedwaya že kar nekaj dni navdušeno pogovarjajo, kaj jim lahko prinese nova sezona, in ali lahko že v uvodu v sezono pričakujejo pozitivna presenečenja iz vrst domačih voznikov. Največ pričakovanj je uprtih v lanskoletnega vice prvaka Slovenije Sama Kukovico ter trikratnega mladinskega prvaka in tretje uvrščenega iz lanskega članskega prvenstva Aleksandra Čondo. Za obema je uspešna ekipna dirka na ljubljanskem ovalu, kjer je Slovenije prav z njuno pomočjo premočno premagala Češko.

Med poznavalci se krešejo mnenja, ali lahko kateri od njiju na domačem terenu premaga desetkratnega prvaka Slovenije Mateja Žagarja. V lanskem letu je to prav na domačem terenu dvakrat uspelo Čondi, ki ima prav zaradi tega tudi največ privržencev in navijačev med domačo publiko. V lanski sezoni hitri Čonda pogosto ni uspel sestaviti celotne dirke, je pa v posameznih vožnjah, tako doma kot na drugih dirkališčih premagoval ne samo Žagarja, temveč tudi ostale zvezdnike svetovnega in evropskega formata. Kot nam je zaupal, se je letos pripravil bolje in predvsem na psihofizičnih pripravah delal nekoliko drugače kot pretekla leta. Prav zaradi tega pričakuje še boljše rezultate kot lani in na vsaki dirki državnega prvenstva cilja na zmagovalni oder. Aktualni vice prvak Slovenije Samo Kukovica se sicer ne more pohvaliti z Žagarjevim skalpom, vendar je tudi on odločen, da najmanj ubrani drugo mesto skupnem seštevku in se v tej sezoni dokaže tudi na dirkah svetovnega in evropskega prvenstva, kar mu je bilo lani po spletu okoliščin onemogočeno.

Od ostalih voznikov domačega društva bodo nastopili tudi vedno hitri in nepredvidljivi Denis Štojs, ki je od domačih voznikov poleg Čonde edini, ki je v preteklosti že uspel premagati tako Žagarja kot hrvaškega favorita Jurico Pavlica, ki se po lanski poškodbi vrača na dirkališča. Zraven treh članov bosta v članski konkurenci nastopila tudi oba krška mladinca Matic Ivačič in Žiga Radkovič. Oba imata za sabo že prvo dirko skupnega mladinskega prvenstva, kjer sta osvojila Ivačič prvo in Radkovič peto mesto. Po rednem delu dirke sta sicer imela enako število točk (11), a je v finalu zaradi zmage več lahko vozil le Ivačič, ki je nato uspel zmagati. Sicer sta na tej dirki oba doživela vsak po eden dokaj neprijeten padec, vendar sta jo odnesla brez težjih poškodb, tako da sta za dirko pripravljena. Predvsem za njiju bo ta vikend precej naporen, saj ju pred nedeljsko domačo dirko čaka še druga dirka mladinskega državnega prvenstva, ki bo dan prej v Lendavi.

Na nedeljski dirki ne bo domačega voznika Matije Duha, ki si je na dirki za hrvaško ekipo v Goričanu poškodoval dve prsni vretenci in utrpel zlom rebra, tako da bo najmanj tri mesece odsoten iz dirkališč.

Skratka, med ljubitelji speedwaya in navijači posameznih tekmovalcev domačega društva v Posavju in na Dolenjskem je že pošteno napeto. Kaj se bo zgodilo na otvoritveni dirki in kdo od njihovih favoritov bo udejanjil pričakovanja, pa bomo videli že kmalu.

Štartna lista za nedeljsko dirko:

 1.Renato Cvetko (SK Unia, HR)
 2. Matic Voldrih (AMTK Ljubljana, SLO)
 3. Dino Kovačić (SK Unia, HR)
 4. Jernej Pečnik (AMTK Ljubljana, SLO)
 5. Matic Ivačič (AMD Krško, SLO)
 6. Denis Štojs (AMD Krško, SLO)
 7. Kristian Revinšek (AMTK Ljubljana, SLO)
 8. Ladislav Vida (ST Lendava, SLO)
 9. Jurica Pavlic (SK Unia, HR)
10. Matej Žagar (AMTK Ljubljana, SLO)
11. Nik Zupančič (AMTK Ljubljana, SLO)
12. Žiga Radkovič (AMD Krško, SLO)
13. Aleksander Čonda (AMD Krško, SLO)
14. Maks Gregorič (AMTK Ljubljana, SLO)
15. Nejc Malešič (AMTK Ljubljana, SLO)
16. Samo Kukovica (AMD Krško, SLO)

Rezerva:

17. Dalibor Bot (ST Lendava, SLO)

Razpored po vožnjah:


 1. Cvetko, Voldrih, Kovačić, Pečnik
 2. Ivačič, Revinšek, Štojs, Vida
 3. Žagar, Zupančič, Pavlic, Radkovič
 4. Malešič, Gregorič, Kukovica, Čonda
 5. Čonda, Cvetko, Ivačič, Pavlic
 6. Gregorič, Žagar, Voldrih, Štojs
 7. Zupančič, Malešič, Revinšek, Kovačić
 8. Pečnik, Vida, Radkovič, Kukovica
 9. Štojs, Kukovica, Cvetko, Zupančič
10. Radkovič, Ivačič, Malešič, Voldrih
11. Vida, Pavlic, Kovačić, Gregorič
12. Čonda, Pečnik, Žagar, Revinšek
13. Revinšek, Radkovič, Gregorič, Cvetko
14. Voldrih, Čonda, Vida, Zupančič
15. Kukovica, Kovačić, Žagar, Ivačič
16. Pavlic, Štojs, Pečnik, Malešič
17. Cvetko, Vida, Malešič, Žagar
18. Pavlic, Voldrih, Revinšek, Kukovica
19. Kovačić, Radkovič, Čonda, Štojs
20. Ivačič, Gregorič, Zupančič, Pečnik       

‹ nazaj

Komentarji (1)

7.4.2012Ocenialkohol 
GRJEMA NA SPIDVEJ NA VLKO NEDELO NAVIJAT!!! DEJMA NAŠI

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava