kronika

Konec velike požarne ogroženosti okolja

6.4.2012 | 11:20 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Novo mesto, Brežice - Uprava RS za zaščito in reševanje je danes razglasila prenehanje velike požarne ogroženosti naravnega okolja še na območju izpostav Slovenj Gradec, Celje, Maribor, Ptuj, Murska Sobota, Brežice, Novo mesto in Trbovlje. Pred dvema dnevoma so požarno ogroženost preklicali že na območju Kopra, Nove Gorice, Postojne, Ljubljane in Kranja.

Z današnjim dnem tako ni nikjer razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja, izjema so le občine, ki so veliko požarno ogroženost naravnega okolja razglasile same in je še niso preklicale.

Velika požarna ogroženost naravnega okolja na območju novomeške in brežiške enote Uprave za zaščito in reševanje je veljala od 7. marca. V tem času je bilo v naravnem okolju prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj ter puščati ali odmetavati goreče predmete in druge snovi, ki lahko povzročijo požar. Kljub tej prepovedi smo dnevno poročali o požarih v naravi, saj številni prepovedi niso upoštevali, zoper nekaj posameznikov pa je ukrepala tudi policija.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava