Košarkarji OŠ Vavta vas spet prvaki pionirskega festivala

6.4.2012 | 14:30

Košarkarji OŠ Vavta vas so bili prvaki tudi lani (Foto: Karmen Turk, arhiv Lokalno.si)

Košarkarji OŠ Vavta vas so bili prvaki tudi lani (Foto: Karmen Turk, arhiv Lokalno.si)

Vavta vas - Mladi košarkarji z osnovne šole Vavta vas so danes na zaključnem turnirju 46. pionirskega festivala v Rogaški Slatini postali državni prvaki, so sporočili iz KK Krka. Na zaključnem turnirju so najprej v polfinalu z 80:53 ugnali domačo I. OŠ Rogaška Slatina, v finalu pa so bili z 61:49 boljši še od OŠ Louisa Adamiča iz Grosupljega.

"V KK Krka smo veseli, da se je OŠ Vavta vas že drugič v treh letih postala državni prvak, saj so del Dolenjske košarkarske lige, ki jo zadnjih nekaj let organiziramo v našem klubu. Liga je namenjena osnovnošolcem, ki si želijo kvalitetnega preživljanja prostega časa, spoznavanja vrstnikov iz svoje in drugih šol, učenja osnov košarke in skupinskega športa. Najboljše košarkarje povabimo v klubske selekcije in jim tako omogočimo optimalni razvoj in tekmovanje na najvišjem nivoju," so zapisali v sporočilu za javnost.

V klubu si še želijo, da bi košarka na Dolenjskem živela in bila tista "zdrava droga", ki bi otroke namesto na ulico vabila v športne dvorane, na športne prireditve in zdravo druženje v zdravem okolju. Uspehi šol, kot je zmaga OŠ Vavta vas na pionirskem festivalu, pa potrjujejo, da so z delom z mladimi košarkarji na pravi poti in da je pred dolenjsko košarko še naprej lepa prihodnost.

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava