DOLENJSKI LIST

Dolenjski list
Germova ulica 4
8000 Novo mesto, p.p. 212
(07) 39 30 500
info@dolenjskilist.si
spletno.urednistvo@dolenjskilist.si

nedpontorsrečet
napoved napoved napoved napoved napoved
18°C 11°C 13°C 16°C 16°C
23°C 18°C 21°C 25°C 26°C
jun
26

Zaradi dolenjske AC ovadba za Vlačiča in Duhovnikovo

6.4.2012 | 21:00

Patrick Vlačič in Mateja Duhovnik ob nekdanjem pred.vlade Borutu Pahorju na otvoritvi zadnjega kraka dolenjske AC junija 2010. (Foto: J. A., arhiv DL)

Patrick Vlačič in Mateja Duhovnik ob nekdanjem pred.vlade Borutu Pahorju na otvoritvi zadnjega kraka dolenjske AC junija 2010. (Foto: J. A., arhiv DL)

Ljubljana, Trebnje - Zoper nekdanjega prometnega ministra Patricka Vlačiča in predsednico uprave Družbe za avtoceste v RS (Dars) Matejo Duhovnik naj bi ljubljansko tožilstvo vložilo kazensko ovadbo zaradi suma zlorabe položaja pri gradnji zadnjega manjkajočega kraka dolenjske avtoceste, je poročala POP TV.

Vlačič je podpisal pogodbo o sofinanciranju gradnje nadvoza, Duhovnikova pa je odobrila izplačilo milijon in pol evrov odškodnine Mirku Kovačiču, lastniku zemljišča pri Trebnjem, ki po mnenju tožilstva do tako visokega zneska ni bil upravičen, še poroča POP TV.

Računsko sodišče je aprila lani v porevizijskem poročilu v zvezi z izplačilom odškodnine in gradnjo nadvoza na avtocestnem odseku Pluska - Ponikve ocenilo, da uprava Darsa pri naročilu novih cenitev zemljišč ni ravnala zadovoljivo. Ocenili so, da je Dars pri naročilu novih cenitev, ki naj bi služile za sklenitev novega sporazuma s Kovačičevo družbo Avtotransport Kovačič, hudo kršil obveznost dobrega poslovanja.

Uprava družbe je v okviru popravljalnih ukrepov naročila nove cenitve, ne da bi Avtotransport Kovačič sploh izrazil zahtevo za izplačilo kakršnekoli škode. Sodišče je tako ravnanje Darsa ocenilo kot negospodarno in predlagalo začetek postopka razrešitve predsednice in članice uprave družbe, pri čemer pa nadzorniki nato razrešitve niso izglasovali.

STA, M. M.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (9)

6.4.2012Oceni Pavel 

Drnovškov kamerad pravega kova, pa ja ni nič naredil, saj so vsi iz iste štale!

7.4.2012Oceni kr eden 

Škoda besed o tem , da so ju ovadili in škoda denarja za postopek. Saj vsi vemo, da v naši državi NISO ŠE NIKOMUR, ki je na položaju dokazali kakšnega nepravilnega ravnanja, kaj šele kaznovali.

7.4.2012Oceni revanšist 

JJ-jevci bi raje vidli,da ta cesta še ni zgrajena.Kaj jih ni sram,da zdaj iščejo tam,kjer je nekaj po dolgem zavlačevanju nekaj narejeno.Naj rajši NKBM poiščejo in Zvon....,pa Patrie.Ko ni rešitev za krizo,ki so jo oni ustvarili v letih 2006-2008,takrat brcajo v meglo. Sram me je,da državo vodijo poraženci na volitvah,poraženci pa so bili tudi v 2,svetovni vojni.

7.4.2012Oceni Jan 

Uau, lepo povedano revanšist. Direkt pogovor za šank v lokalni gostilni, ko te le kelnar posluša, ker te pač mora.Mora bit zate lep svet, ko vsako stvar poenostaviš in banaliziraš na domobrance, komuniste, Janšo in Cerkev, a?

7.4.2012Oceni TREBANJKA 

Škoda ovadb,sami smo krivi za to kar imamo. ZA TO NAJVEČJA ZAHVALA TREBANJSKI CIVILNI INICIATIVI, KI SE JE TAKO PRIZADEVALA ZA VIŠINSKO VARIANTO.

8.4.2012Oceni krajan 

Bravo Trebanjka to je resnica,samo škoda,k si nekateri zatiskajo oči,sedaj k je prepoznoooooo,,,preberte si to akterji k ste navijal za to varjanto,,,,,,kolk naravnega filtra-gozda ste uničl.....

9.4.2012Oceni jajo 

Za to, da so predstavniki DARS-a neupravičeno izplačali visoko odškodnino, po moje ni kriva varianta avtoceste... Mi pa osebno obstoječa varianat ustreza, saj bi mi avtocesta po dolini precej poslabšala kvaliteto življenja, je pa to tistim ki živiji nekaj sto metrov stran malo mar za nas ki bi živeli tik ob avtocesti... Po poraščenosti gozda pa smo med drugim 3 najbolj poraščena država v Evropi....

9.4.2012Oceni krajan 

jajo neb bil edini k bi živel ob avtocesti,jaz živim ob železnici pa se ne kurčim,pobočna varjanta je bila želja določenih pa ne mi pamet solit.....

9.4.2012Oceni jajo 

Ja tudi jaz živim ob železnici, tako bi pa še ob avtocesti, pogled iz dnevne sobe pa bi bila idila pleha... Pisal sem o svojem osebnem mnenju, nisem imel parcele ne na hribu in ne v dolini in me v tem primeru zanima le moja kvaliteta življenja.

Komentiraj prispevek

Uporabniško Ime

e-Naslov

Vaš komentar

Izračunajte vsoto šest in osem: