FOTO: Več kot 5.000 motoristov po blagoslov v Mirno Peč

9.4.2012 | 14:35

Župnik Janez Rihtaršič.

Predsednik Zveze moto klubov Slovenije Leopold Pungerčar in voditelj programa Slavko Podboj.

Mirna Peč - Današnjega, 14. blagoslova motorjev in motoristov v Mirni Peči se je udeležilo več kot 5.000 motoristov, kar je res za polovico manj kot lani, vendar po včerajšnjem dežju in današnjem mrzlem jutru organizatorji - člani Moto kluba Trebnje - rekordne udeležbe niso pričakovali. V želji, da bi se letošnja sezona za vse motoriste srečno iztekla, je motorje in njihove voznike blagoslovil mirnopeški župnik Janez Rihtaršič.

"Motoristi smo najbolj izpostavljeni udeleženci v prometu. Vedno znova ponavljamo, da je strpnost in spoštovanje udeležencev med sabo hvale vredno. Motoristi doživljamo, da nas drugi enostavno spregledajo, za marsikatero nesrečo pa smo krivi tudi sami, ampak teh primerov je manj. Pretekla sezona je bila, če izpostavimo žrtve med motoristi, slabša kot leta 2010, saj jih je na slovenskih cestah umrlo 27. Nadejamo se, da se bo v letošnji sezoni to število prepolovilo, želja vseh nas pa je, da bi dosegli število 0," je med drugim povedal predsednik Moto kluba Trebnje in Zveze moto klubov Slovenije Leopold Pungerčar.

Rdeča nit letošnjega programa, ki se je začel z mašo in nadaljeval z blagoslovom in kulturnim programom, sta bila lani preminula Mirnopečana Lojze Slak in Tone Pavček.

Zanimive fotografije z dogodka si lahko ogledate tudi na portalu lokalno.si.

Foto in tekst: J. A.

Galerija

Komentarji (10)

9.4.2012Ocenipromotor kraja 
Polde združuje Mirno Peč. Andrej ga bo poskušal slediti, vendar mu bo zaradi mlinskega kamna povezanosti s predhodnikom težko...
9.4.2012Ocenikorli 
žegnanje norcev
9.4.2012Ocenikren 
bravo Polde spet lepo organizirano ni kaj,jaz se sprostim in naberem energije za na motor......pa še radensko sem pil hahahahaha........
9.4.2012OceniJure 
Ni bilo rekorda, ampak zame še lepše, ker ni bilo take gneče. Škoda le, da občina prireditev povsem ignorira. Vsaj ceste bi lahko pospravili, kot so jih pred volitvami.
10.4.2012Ocenibajker 
Korli povsod komentiraš negativno. Andej pa je slab govorec, Lah se je samo motal okrog odra, ni prišel do besede.. Bravo Moto klub Trebnje
11.4.2012OceniTine 
Za nekatere imajo motoristi kozličke . Trg pred cerkvijo je pa prečudovit za tako prireditev . Bravo Poldi.
11.4.2012OceniTine 
Za nekatere imajo motoristi kozličke . Trg pred cerkvijo je pa prečudovit za tako prireditev . Bravo Poldi.
11.4.2012Ocenijanez 
Bravo Polde! Važno je, da nisi spustil hinavca Laha na oder. To ti štejem v velik plus.
11.4.2012Ocenijoži 
Menda je župan Kastelic dejal motorjem kozlički !!! Ni vse v kozlih !!! Torej mamo motoristi KOZLE? Verjetno, ampak ne v garažah ampak nekje drugje.... Laha pa ni blo videt drugje kot za šankom.... Bravo Leopold !!! Spoštovanje ker si večji kot pa Lah in ostala njegova banda in si lepo povabil Kastelca na oder. Lah naj pa v Trebnjem hodi po prireditvah saj je njihov poslanec.
11.4.2012Ocenijanez 
Potem, ko so bili blagoslovljeni, so pa spet lahko divjali po slovenskih cestah. Na "poligonu" med Dvorom in Kočevjem je bilo kot na dirkališču.

Komentiraj prispevek