Novomeški policisti prijeli izsiljevalce

10.4.2012 | 16:00

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL)

Novo mesto - Zgodilo se je sredi marca, ko je za zdaj še neznana osumljenka oškodovanca s pretvezo zvabila v stanovanje in ga omamila z neznano snovjo, nekaj dni kasneje pa ga je poklical 36-letni osumljenec z območja Kočevja, ki mu je kasneje ob srečanju izročil fotografije, ki kažejo na spolni odnos med oškodovancem in neznano žensko. Osumljenec je v zameno za fotografije od oškodovanca zahteval 50.000 evrov, kasneje pa so ga izsiljevali tudi ostali osumljenci.

Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da so se, da bi izsiljevali, združili 38-letni moški iz Črnomlja, 36-letna ženska iz Novega mesta, 36-letni moški iz Kočevja, 37-letni moški iz Bosne in Hercegovine in še neznana storilka, ki so si pri izsiljevanju vloge razdelili.

Novomeški in ljubljanski kriminalisti so tri osumljence prijeli 28. marca na parkirnem prostoru v okolici Grosuplja. Na podlagi odredbe sodišča so opravili hišne preiskave in zasegli dokazno gradivo. K preiskovalnemu sodniku privedli tri osumljence, preiskovalni sodnik pa je zoper dva odredil pripor.

I. V.

Zvočni zapisi

Komentarji (3)

10.4.2012Oceniprim 
Ja potem pa zaupaj še kaki ženski,....
10.4.2012Oceniprekmurskipregovor 
Dopoldne ne zaupaj nikomur, popoldne pa niti samemu sebi !
10.4.2012Ocenikrizantema 
Takšne novice prinašajo veselje, saj kot kaže, se bodo cigani delno sami med seboj zreducirali in spravili v red.

Komentiraj prispevek