novice

Od julija novi delovni časi pošt

11.4.2012 | 09:35 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: P. P., arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: P. P., arhiv DL)

Novo mesto - Pošta Slovenije bo do 1. julija letos po vsej Sloveniji spremenila delovne čase posameznih pošt. Delovne čase večine od skupno 556 pošt bodo spremenili zaradi boljše prilagoditve svojih zmogljivosti potrebam strank, s spremembami pa bodo poenotili danes še vedno zelo različne in neenotne delovne čase pošt po Sloveniji.

Kot so sporočili iz omenjene družbe, so se sprememb lotili na način, da so v največji možni meri ohranili dostopnost poštnega omrežja oz. jo v določeni meri celo izboljšali, na primer s popoldanskim delom manjših pošt ter večjim številom odprtih okenc za uporabnike.

Pri določanju novih delovnih časov pošt so upoštevali organizacijske zmožnosti, ekonomski vidik poslovanja posamezne pošte ter delovnopravno zakonodajo in zakonodajo, ki določa opravljanje poštnih storitev v Sloveniji. Novi delovni časi so določeni v urah, ki uporabnikom poštnih storitev praviloma najbolj ustrezajo, saj bodo pošte odprte v času, ko je obisk strank največji.

Z novo ureditvijo bodo največje pošte še vedno poslovale z neprekinjenim delovnim časom za stranke, večina ostalih pošt pa bo prešla na deljen delovni čas. Za pošte je praviloma predviden tudi delavnik ob sobotah.

Spremembe nameravajo izvesti v dveh skopih, in sicer manjši del sprememb že s 1. majem, večji del sprememb pa s 1. julijem (začetek izvajanja sprememb 2. julija 2012), kar velja tudi za novomeško enoto. Nove delovnike pošt na območju Dolenjske, Posavja in Bele krajine si lahko ogledate v priponki spodaj.

‹ nazaj

Komentarji (14)

11.4.2012Ocenikrenki 
Čestitam. V soboto ste skrajšali delovnik za eno uro, med tednom pa presekali s tremi urami. Res bravo. Pošta Slovenije še enkrat čestitam. In to v poslovalnici na Ulici Slavka Gruma kjer vedno čakam v povprečju 15 minut pa še iz Šmihela moram priti. Sramota.
11.4.2012OceniJan 
Posta na Slavka Grumi je dalec najslabse organizirana poslovalnica. Vedno guzva. In mnogo premajhna, glede na podrocje, ki ga pokriva. Ko gres po paket je dobro kaksen sendvic vzet, ket vmes ze lacen ratas. Ce bi se vsaj dva okenca imeli, ne bi bilo nic narobe. Ali pa vsaj loceno okno za prevzem posiljk in ostale poste od tistih, ko kdo tudi po 5min stave vplacuje in podobno.
11.4.2012Ocenibabi 
Se strinjam s predhodnima komentatorjema, res ste naredili še večje "sr.......", saj je že zdaj, ko je odprto na Drski neprekinjeno, včasih gužva, da te vse mine, sedaj ko bo pa pavza , bo pa najbrž še slabše. Premislite, ali to delate res v dobro potrošnikov!!!!!
11.4.2012Oceniaco 
Želje uporabnikov so, da bi bila glavna pošta spet odprta do 20h. A pri pošti lahko kupiš vse kar rabiš in ne, samo njihove usluge šepajo, pa tudi poštni nabiralniki so postali redkost.
11.4.2012OceniDELAVKA 
a je morda kateri od vas poskušal plačati položnico V BTC-ju. tam moraš pa res dopust vzeti, da prideš na vrsto. gospe za pultom delajo s tako hitrostjo da te mine da bi sploh še kdaj človek stopil v kakšno pošto. KATASTROFA OD delavcev
11.4.2012Ocenidelavec 
Pošta Slovenije ima očitno preveč dohodkov, da bi ji bilo mar za potrošnike. Tudi njihovi uslužbenci niso nič kaj crkljani. Saj ne odločajo oni koliko okenc bo odprtih. Delajo pa pač kolikor zmorejo računalniki sprejet dokumentov.Še niste videli kako to deluje? Uprava pač želi čim večji dobiček, za delavce in stranke pa jim ni mar.
11.4.2012Oceninovomeščanka 
Pošta ima pač svoje finte. Saj tudi ob sobotah poštar nosi pošto, vsaj naj bi jo nosil. Prinese oz. razvozi pa le cajteng, katerega se ve, pa še tega dostikrat da le tistim, ki so tik ob glavni cesti, tistim, ki pa smo oddaljeni nekaj metrov od nje, pa ne, smo pač predaleč. Pa se žali, če se imaš kam, tako za cajteng, kot tudi za drugo pošto, ki jo namesto v soboto alli celo v petek dobiš šele v ponedeljeko. Saj veste, kakšen je sllogan pošte: opremljeni za hitrost. In ker so državna oz. javna družba, a lahko od njih pričakujemo tudi štrajk čez nekaj dni ?
11.4.2012Ocenijoža 
Al ste vsi driskasti.Nekaj blebetate pa nimate pojma.A mislite da so delavci krivi ker se dela tako počasi na pošti?Če bi bolje poznali njihov računalniški program,kako hitro dela(verjetno je bil narejen za črno goro) bi govorili drugače.Sploh pa draga novomeščanka ene od vas bi bilo treba pedenat 8 dni na teden,a mislite,da so poštarji konji,vidite jih samo ob lepih dnevih,ko je sneg ali pa ko lije se ne spomnite na njih.Sicer pa mislim,da je ga.novomeščanka tvoja hitrost samo v jeziku.
11.4.2012Ocenipoznavalec 
V kolikor vem, ima Pošta kar nekaj konkurence v NM pri plačevanju položnic. Npr. v Kandiji, kjer ni več Pošte od lanskega poletja, imamo zdaj možnost plačevati položnice v menjalnici Jure in to vsaj 35 % cenejše kot na Pošti, ne glede na znesek. Mislim, da je tam provizija 0,64 eur. Konkurenca dela svoje, nič bat. Delavke na Pošti pa naj še kar naprej prodajajo bonbone, svinčnike, sveče… sicer niso same krive, se mi kar smilijo.
11.4.2012Oceninovo-mescan 
V kolikor vem, ima Pošta kar nekaj konkurence v NM pri plačevanju položnic. Npr. v Kandiji, kjer ni več Pošte od lanskega poletja, imamo zdaj možnost plačevati položnice v menjalnici Jure in to vsaj 35 % cenejše kot na Pošti, ne glede na znesek. Mislim, da je tam provizija 0,64 eur. Konkurenca dela svoje, nič bat. Delavke na Pošti pa naj še kar naprej prodajajo bonbone, svinčnike, sveče… sicer niso same krive, se mi kar smilijo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava