dolenjska

Status deponije Globoko: uradno zaprta

13.4.2012 | 13:10 | J. Ambrožič

Na deponiji Globoko po novem preostanek komunalnih odpadkov pred odlaganjem še ročno preberejo. (Foto: J. A., arhiv DL)

Na deponiji Globoko po novem preostanek komunalnih odpadkov pred odlaganjem še ročno preberejo. (Foto: J. A., arhiv DL)

Trebnje - Z današnjim dnem je deponija Globoko, s katero upravlja Komunala Trebnje, uradno zaprta, tako vsaj pravi odločba inšpektorata za okolje. Dejansko ni tako, saj odlaganje preostanka odpadkov na njej poteka enako kot doslej. "Zaenkrat nimamo druge rešitve, k temu nas zavezuje tudi odlok o ravnanju s komunalnimi odpadki v občini Trebnje. Mi smo le izvajalec javne gospodarske službe, občine so tiste, ki odločajo, kdo bo to počel, in če bi prenehali to delati, bi kršili zakonodajo," je nezavidljivo situacijo opisal direktor Komunale Trebnje Stanko Tomšič.

Spomnimo, konec lanskega leta je Upravno sodišče zavrnilo tožbo Komunale Trebnje zoper Agencijo RS za okolje (Arso), ki omenjenemu podjetju ni izdala okoljevarstvenega dovoljenja, okoljski inšpektor pa je izdal odločbo o zaprtju.

Trebanjsko komunalno podjetje je konec februarja sicer oddalo novo vlogo za izdajo okoljevarstvenega dovoljenja na Arso, a po besedah Tomšiča odgovora še niso dobili.

In kaj bi se lahko zgodilo, ker deponija še vedno obratuje, čeprav je pristojni inšpektor to prepovedal? Fizično je očitno ne bo nihče zaprl, lahko pa bo inšpektor zaradi nespoštovanja odločbe začel pisati kazni in te se začnejo pri 10.000 evrih za podjetje in tisočaku za odgovorno osebo.

Inšpekcijska odločba o zaprtju deponije ni le skrb trebanjske komunale, kajti ista zgodba se z 10-dnevnim zamikom piše tudi v Novem mestu, govorimo o deponiji Leskovec, s katero upravlja Cerod Novo mesto.

‹ nazaj

Komentarji (12)

13.4.2012Oceniobčan 
Zaprt bi bilo treba odgovorne in župana, kot to delajo v drugih evropskih državah, ne pa deponije! Balkanci.
13.4.2012Oceniwalter 
zaprite kastelica in njegovih 1000 volivcev. in to pod teh 150 ton smeti .sej so oni zafural čist use
13.4.2012OceniJezen 
Zaprt Kastelca in Prparja, vsakemu po 10 let. Samo afne guncajo in z nobenim ni nč. V arestu pa s pendrekom po hrbtu. To si zaslužita barabina.
13.4.2012OceniDarinka 
Hinavec Perpar Silvo je bil proti centru v Globokem, da bi pametno ravni s smetmi, zdaj ga ima Pucko Delfin pa za podžupana za okolje. Kot da bi dal lisici zajca varovat. V Trebnjem je s Puckotom vse mogoče. Naj pridejo kriminalisti pa v lisice in v zapor oba zasluženo.
13.4.2012OceniKorel 
Kastelic pejt raje ovce past, a si tolko butast, da ne vidš, da nisi sposoben občine vodit.
13.4.2012Ocenivolivc proti pucku 
Kar ste trbancljni izvolili to imate. Imate popolnoma nesposobnega župana in še bol nesposobna obadva podžupana.
13.4.2012Ocenita prav 
@Korel, pa saj pase ovce, pa guli jih tudi, in to v živo! Samo ovce so tako zagamane, da celo uživajo, ko jih nateguje.
14.4.2012Ocenikomunalc 
Kastelica je treba uradno zaprt. Totalno nesposobn župan. Ne ve za kaj se sploh gre. Komunalo je že uničil totalno pa sam trot ne ve kako
14.4.2012OceniAlojzij 
Alojzij: "Jaz pa mislm, ee ee eeee, d tole smetišče trebanskega dreka, ee ee eeee, ne bodo zaprl uni inšpektor, ee ee eeee, sej kam pa nej pol drek vozmo, ee ee eeee, na občin se ga je nabralu dreka za 100 vagonov, ee ee eeee, kam ga pa naj damo ta drek, ee ee eeee, največ sem ga jaz sam nasrau, ee ee eeee."
14.4.2012OceniRudi 
Ljudje božji. Kastelc ni sposoben občine vodit, pa tud ne komunale

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava