"Mi se ne učimo o življenju, mi s šolo in okoljem živimo!"

14.4.2012 | 12:30

Mlade studenške perice

Vodja studenške podružnične šole, Andreja Janc, poleg nje  Tanja Košar z Zavoda RS za varstvo narave in Jože Prah z Zavoda za gozdove Slovenije.

Društvo učiteljev podružničnih šol SLovenije ima že preko 200 članov. Na Studencu so skoraj napolnili kulturno dvorano.

Studenec -  "Zgradili smo trdne temelje, na katerih je vredno graditi naprej, pa čeprav bo na rezultate našega dela treba čakati tudi več let. Naše šole so šole za življenje. Mi se ne učimo o življenju, mi s šolo in okoljem živimo," poudarja Metka Behek, predsednica Društva učiteljev podružničnih šol Slovenije, ki bo danes popoldne končalo dvodnevno druženje na Studencu z občnim zborom društva.

Srečanje so začeli včeraj z 12. strokovnim posvetom Voda je življenje. V kulturni dvorani so zbrane najprej pozdravili vodja studenške podružnične šole Andreja Janc, ravnateljica matične Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica, Mirjana Jelančič in sevniški župan Srečko Ocvirk. Župan je poudaril, da podružnične šole v mreži slovenskih osnovnih šol predstavljajo pomemben člen, saj z znanjem bogatijo redkeje poseljena območja, oddaljena od večjih mestnih in krajevnih središč. Poudaril je, da je studenška šola odličen zgled aktivnega sodelovanja z lokalno skupnostjo in da je z ravnateljico Jelančičevo zavel nov veter tudi v tej luči.

Boris Zupančič s sektorja za osnovno šolstvo na pristojnem ministrstvu soglaša, da so podružnice prave šole in, da bi pravzaprav vse šole morale biti – podružnice. Soglašal je, da je delo na podružnicah premalo cenjeno, predvsem, ker tega dela številni, celo učitelji ne poznajo.

Prikupen program udeležencem srečanja, ki se ga je udeležil tudi poslanec Tomaž Lisec, so pripravili učenci studenške šole.

Besedilo in foto: Pavel Perc

Galerija

Komentiraj prispevek