Dež nekoliko okrnil blagoslov koles in kolesarjev

14.4.2012 | 15:00

Blagoslov je zbranim podelil župnik Jože Brečko. (Foto: M. Ž.)

Srečno in varno kolesarsko sezono je vsem zaželel Marko Gorenc, predsednik turističnega društva Šentrupert, ki je tudi navdušen rekreativni kolesar.

Šentrupert - Pred gotsko cerkvijo sv. Ruperta se je v kislem jutru, ki je še trosilo deževne kaplje, na drugem blagoslovu koles in kolesarjev zbralo okoli 15 kolesarjev in kolesark. Blagoslov za varno in srečno vožnjo ob začetku sezone jim je podelil domači župnik Jože Brečko, tudi sam kolesar.

Organizatorji so predvideli, da bodo udeleženci lahko izbirali med tremi kolesarskimi turami – lažjo in težjo, primerno za treking kolesa, ter cestno, vendar so se zavoljo vremena vsi skupaj odpravili le na nekoliko krajšo ravninsko turo po šentrupertski dolini. Blagoslov je pripravilo turistično društvo Šentrupert v sodelovanju z župnijo Šentrupert in domačim planinskim društvom Polet, sekcijo kolesarjenja.

M. Ž.

Galerija

Komentarji (4)

15.4.2012Ocenimiro 
PRAVOSLAVNIM SRBOM - HRISTOS VOSKRESE,KATOLIČANI PA NAJ GA Z NAMI PRAZNUJEJO V RADOSTI,STRPNOSTI,LJUBEZNI IN MEDSEBOJNEM SPOŠTOVANJU.
15.4.2012Ocenigrrr 
Čisto mimo udarjen komentar!!! Se ti ne zdi Miro. Pa saj pisati se nauči SLOVENSKO!!!
15.4.2012OceniLegat 
Dež nekoliko okrnil blagoslov koles in kolesarjev .... Po fotografijah sodeč se je blagoslova udeležilo natančno devet glava "množica"!!! Jih je bilo lani deset ;-)))???
15.4.2012Ocenijanez 
Ob tej poplavi nesmiselnih blagoslovov predlagam še blagoslov Mariborske nadškofije in njenih lumparij. Jim bo prav prišel.

Komentiraj prispevek