Proti črnomaljskemu smradu že 2.400 podpisov

14.4.2012 | 18:55

Črnomelj - Kot smo že napovedali, so danes dopoldne pred Sparom, Mercatorjem in Begradom v Črnomlju podpisovali peticijo proti smradu, ki jo povzroča gnojevka iz bioplinske elektrarne in svinjske farme na Lokvah pri Črnomlju. Podpisovanje sta pripravila okoljsko gibanje Proteus Bela krajina in Krajevna skupnost Črnomelj. V štirih urah so Črnomaljci zbrali 1.800 podpisov, pred tem pa je na internetu peticijo podpisalo 600 ljudi.

Črnomaljci so povabili v Črnomelj ministra za kmetijstvo in okolje Franca Bogoviča. Čeprav jim še ni odgovoril, upajo, da se bo odzval na vabilo. Takrat mu bodo tudi izročili peticijo s svežnjem podpisov. Če pa ga v Črnomelj ne bo, ga bodo, kot je zagotovil predsednik Proteusa Niko Šuštarič, obiskali v Ljubljani.

Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Galerija

Komentarji (8)

15.4.2012OceniNEKAJ SMRDI 
ZANIMA ME, ČE BODO TISTI, KI SO TO NESNAGO »PRIPELJALI« V BELO KRAJINO SPLOH KDAJ ZNANI. ZAKAJ SE JAVNOSTI NE OZNANI KDO JE ODGOVOREN ZA POSTAVITEV SPORENE ELEKTRANE. ALI RES NIMAMO PRAVICE VEDETI NITI KDO NAM JE TO ZAKUHAL. DOKLER TO NE BO ZANAO BO ŠE NAPRJE SMRDELO V BELI KRAJINI! »Psi lajajo, karavana gre naprej!« Deklarirano lahko razberemo, kdo ima tu koza za norca!
15.4.2012OceniŠokc 
mislim da vam je to sranje pripeljal tisti župan,ki ni je zavrnil Krko da bi kupila belsad in tam postavila nov objekt,ki je sedaj v šentjerneju če se ne motim :d
16.4.2012Ocenismrdi, smrdi 
Kaj pa če župan ni bil sam?
17.4.2012OceniŠokec 
Kaj pa če župan ni bil sam? Odgovor je na občini -tudi v slikah.
18.4.2012Oceničrnomuljc 
Na upravni enoti se daje dovoljenja za vse projekte in ve se čigavi podpisi so gor in kdo je na koncu dal žegenj. Pripeljal pa jih je Fndrej Aabjan, ki je od prejšnjega tedna tam v službi, baje. To nam daje jasno vedeti, da se je mešetarilo - zdaj vidimo koga smo volili takrat in zdaj, zato se pa tudi nič ne premakne ker je vse ...
18.4.2012Oceničrnomaljc 
Načelnica UE je podpisala dovoljenje, zdaj je pa toliko proti? Vse pogodbe in dovoljenja so podpisana in arhivirana. Zadeva je čisto jasna. Odgovarjajo naj odpisani, tudi županja.
18.4.2012Oceničrnomuljc 
nč ni proti, samo glumi tak kot vsi drugi, ki bi bili radi priljubljeni in vsem OK. dejstvo pa je nekje drugje.
30.4.2012Ocenijasna 
To je bilo najprej namenjeno na drugi konec BK, toda tam so vedeli, da bo to smrdelo in so že v kali zatrli. Hvala bogu. Mislim, pa da vozijo še kam drugam po BK ne samo po črnomaljski fari.

Komentiraj prispevek