posavje

Denar za krško obvoznico odnesel brežiški Feniks?

16.4.2012 | 17:30 | Besedilo in foto: A. K

Dela na krški obvoznici so trenutno v polnem teku. (Foto: Občina Krško)

Dela na krški obvoznici so trenutno v polnem teku. (Foto: Občina Krško)

Novopečeni krški župan Miran Stanko je že v petek na vlado naslovil protestno pismo. (Foto: A. K., arhiv DL)

Novopečeni krški župan Miran Stanko je že v petek na vlado naslovil protestno pismo. (Foto: A. K., arhiv DL)

Krško - Potem, ko je pretekli teden po Krškem završala novica, da naj bi vlada z novim rebalansom projektu krške obvoznice odvzela 1 milijon evrov, je krški župan Miran Stanko na vlado in pristojna ministrstva v petek poslal pismo, v katerem je pojasnil posledice odvzema denarja, ki je za Krško vitalnega pomena. Brez njega so namreč ogroženi tudi nekateri drugi projekti.

Pri zaščiti interesa za nemoteno nadaljevanje projekta, ki je že sredi izvedbe, se je županu s pozivom pridružila tudi večina krških občinskih svetnikov. Svojih podpisov tako z izjemo manjkajočih članov občinskega sveta na četrtkovi seji niso prispevali le svetniki iz vrst SDS-a.

Stanko pričakuje, da bodo pristojni organi razumeli razloge, zakaj je pomembno, da obljubljena sredstva ostanejo v proračunu in da se prvi del obvoznice izvede, kot je bilo prvotno načrtovano. Župan opozarja, da bi bile v nasprotnem primeru posledice lahko velike. Nedokončanje projekta obvoznice bi namreč za Krško po Stankovih besedah pomenilo prometni infarkt, ki bi lahko dolgoročno imel tudi posledice na delovanje gospodarstva na tem območju.

Krčani pa bi lahko, če bo rebalans v predlagani obliki sprejet, ostali tudi brez regijskih spodbud v višini skoraj 2 milijonov evrov. S tem denarjem so nameravali urediti območje Zatona, Dalmatinove ulice in C.K.Ž.

Že na nedavni seji občinskega sveta je bilo sicer slišati, da bo na račun zmanjšanja denarja za krško obvoznico pridobil predvsem cerkljanski projekt gospodarskega in logističnega središča Feniks, kateremu naj bi se samo letos obetala 2 milijona evrov.

Celotno županovo pismo in poziv svetnikov si lahko preberete v prilogi.

‹ nazaj

Zvočni zapisi

mag. Miran Stanko o pismu Vladi RS

Komentarji (1)

17.4.2012Ocenizdejpašparite 
Ka se pa bunte? Če ni gnarja za plače in doklade pol ga tud za gradbene pizdarije ni.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava