Prva letošnja Cvičkarija podrla rekorde

18.4.2012 | 13:15

Foto: Mankica Kranjec/Cvičkarija

Foto: Mankica Kranjec/Cvičkarija

Prva letošnja Cvičkarija podrla rekorde

Ljubljana - V organizaciji Društva novomeških študentov (DNŠ) je včeraj v Ljubljani potekal prvi dan festivala Cvičkarija. Popoldanski etno-enološki del, ki se je odvijal na Pogačarjevem trgu, je po podatkih DNŠ obiskalo okoli 3000 ljudi in, ker dober glas seže v deveto vas, so med obiskovalci opazili tudi goste iz Amerike, Japonske, Madžarske in Tajske.

Večerni del je bil na ploščadi Gospodarskega razstavišča, kjer so nastopajoči poskrbeli, da obiskovalcev ni preveč zeblo. Letošnji večerni del Cvičkarije je porušil rekorde obiskanosti, saj so našteli le nekaj manj kot 5000 ljudi.

Festival se prihodnji teden seli na štajerski konec, kjer se bodo lahko Mariborčani ob cvičku veselili v torek, 24. aprila, od 12. ure dalje na Trgu svobode. Na popoldanskem delu bodo za vzdušje skrbeli glasbena skupina Kontrabant, Folklorna skupina Plamen Škocjan, Mažoretni klub Takt Novo mesto in Pihalni orkester Šentjernej, tam bodo tudi stojnice dolenjskih vinogradnikov in rokodelcev. Večerni - Always Cvičk! del pa bo potekal v Satchmo Jazz Klubu, za zabavo bodo poskrbeli DJ-i in živa glasba, so še sporočili prireditelji.

12. maja bodo festival zaključili s prireditvijo v domačem Novem mestu.

Na včerajšnji ljubljanski izvedbi je bil sicer tudi naš fotograf Andrej Matič, a zaradi vrste nenačrtovanih zapletov njegovih fotografij še ne moremo objaviti, za kar se opravičujemo. Obsežno reportažo bomo objavili jutri na portalu Lokalno.si.

M. M., foto: Mankica Kranjec/Cvičkarija

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava